Bayern roztrhal vlkov, Müller skóroval po 999 minútach

NETKY.SK • 10 December 2016, 18:59 • 2 min
Bayern roztrhal vlkov, Müller skóroval po 999 minútach

MNÍCHOV - V sobotňajšom zápase 14. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže si Bayern Mníchov schuti zastrieľal, keď VfL Wolfsburg poslal domov s päťgólovou nádielkou (5:0).

slovakia

left justify in out

Keďže líder tabuľky RB Lipsko utrpel svoju prvú prehru sezóny, keď nečakane zakopol na trávniku Ingolstadtu (0:1), Mníchovčania ho vymenili na čele tabuľky. Pri rovnosti bodov (33) majú lepšie skóre.
Zápas medzi Bayernom a Wolfsburgom priniesol koniec gólového pôstu pre ofenzívneho univerzála Bavorov Thomasa Müllera, ktorý trafil v bundeslige do siete po prvý raz v tejto sezóne a celkovo po 999 minútach, respektíve po vyše pätnástich hodinách - od 30. apríla tohto roku. Proti Wolfsburgu mal veľký podiel už na treťom góle svojho tímu, keď jeho strelu tečoval do siete Robert Lewandowski. V 76. minúte sa Müller dočkal, keď kombinačnú akciu Bayernu zakončil zblízka gólovou strelou. Bol to jeho 92. presný zásah v I. bundeslige, čím sa dotiahol na Giovaneho Elbera. Nastúpil na svoj 240. duel v najvyššej súťaži, čím o jeden štart predbehol prezidenta klubu Uliho Hoenessa.


"Je pekné, že sa toto gólové prekliatie skončilo. Pre mňa to síce nebolo také dôležité ako pre ľudí okolo, ale beztak človek triafa rád. Pred zápasom som sa stavil s Karlom-Heinzom Rummeniggem, teraz, žiaľ, budem musieť platiť," citoval portál sport1.de strelca gólu, ktorý na ihrisku nabehal 12,2 kilometra - najviac zo všetkých aktérov.


Trénera Bayernu Carla Ancelottiho potešilo prerušenie streleckej mizérie hráča: "Teším sa z Thomasa Müllera, gól mu spraví dobre. Vždy odvedie dobrú robotu a tvrdo pracuje pre mužstvo." O päť gólov do siete "vlkov" sa pričinili Robert Lewandowski (2), Arjen Robben, Thomas Müller a Douglas Costa.


Bavorský klub zdolal VfL doma 15. krát v rade, pričom v tomto prípade mal značne uľahčenú úlohu - defenzíva hostí totiž stála na viac ako vratkých nohách. Každopádne ide o rekord, pretože v bundeslige zatiaľ nik nezvíťazil nad tým istým súperom doma v toľkých zápasoch bez prerušenia.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies