Bayern prvýkrát proti Donecku, Robben varuje pred Brazílčanmi

NETKY.SK • 15 December 2014, 18:13 • 2 min
Bayern prvýkrát proti Donecku, Robben varuje pred Brazílčanmi

NYON - Jeden z najväčších favoritov na zisk pohára pre víťaza Ligy majstrov v sezóne 2014/2015 Bayern Mníchov začne svoju jarnú púť za vytúženou trofejou 17. februára 2015 v ukrajinskom Ľvove.

slovakia

left justify in out

V tomto meste približne 1200 km smerom na západ nájdu futbalisti Šachtaru Doneck aj po novom roku prechodný domov vzhľadom na nestálu vojenskú situáciu v ich regióne. Pre slávny nemecký klub to bude vôbec po prvý raz, čo zabojuje vo futbalovej Európe proti Šachtaru Doneck. Rozhodol o tom pondelkový žreb vo švajčiarskom Nyone. 

 

"Bude to pre nás nová skúsenosť," cituje server Bayernu predsedu predstavenstva bavorského veľkoklubu Karla-Heinza Rummeniggeho. "Šachtar Doneck je dobrý žreb pre osemfinále, budeme jasným favoritom. K obom zápasom však pristúpime s potrebným rešpektom. Šachtar odohral v skupinovej fáze dobré a kvalitné stretnutia," dodal Rummenigge. 

 

Pred silou ukrajinského súpera, ktorý má v útoku strelecký poklad z Brazílie Luiza Adriana (s 9 gólmi v skupinovej fáze LM vyrovnal rekord Cristiana Ronalda), varuje holandský krídelník nemeckého majstra Arjen Robben. "Konečne nemáme Arsenal! (vlani aj predvlani hral Bayern v osemfinále LM proti Arsenalu, pozn. SITA). Vážne však hovorím, že si musíme dať pozor najmä na Brazílčanov v ich drese. Treba si súpera dôkladne rozanalyzovať a dobre sa na neho pripraviť,“ povedal Robben pre server magazínu Kicker. 

 

Trénerom Šachtaru je už desať rokov Rumun Mircea Lucescu. Získal s ním osem ligových titulov, päť domácich pohárových prvenstiev a v sezóne 2008/2009 pridal aj triumf v Pohári UEFA. "Tento tím nesmieme v žiadnom prípade podceniť. Kolega Lucescu je jedným z najlepších európskych trénerov,“ vyhlásil španielsky kouč Bayernu Pep Guardiola. 

 

"Sú nebezpeční a technicky veľmi dobre vybavení. Keď však pritlačíme nohu na plyn, mali by sme to zvládnuť," napísal na twitteri poľský útočník Bayernu Robert Lewandowski. "Bayern netreba špeciálne predstavovať. Momentálne sú asi najlepším tímom v Európe. Bude to veľmi ťažké, ale radi si vyskúšame úroveň futbalu, ktorý produkuje Bayern. Bude to pre nás všetkých česť a zároveň výzva," cituje klubový server Šachtaru stredopoliara Tarasa Stepanenka. 

 

Prvý zápas v Ľvove odohrajú 17. februára, odveta v mníchovskej Allianz Arene je naplánovaná na 11. marca 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies