Bayern prvý raz od 1998 prehral tri ligové duely v rade

NETKY.SK • 17 Máj 2015, 12:48 • 2 min
Bayern prvý raz od 1998 prehral tri ligové duely v rade

FREIBURG - Futbalisti Bayernu Mníchov si 25. majstrovský primát v najvyššej nemeckej súťaži zabezpečili už 25. apríla v rámci 30. kola I. bundesligy, z nasledujúcich šiestich stretnutí však zvíťazili len v jedinom - v domácej semifinálovej odvete Ligy majstrov nad FC Barcelona 3:2.

slovakia

left justify in out

To Bavorom na postup nestačilo, keďže v prvom dueli semifinále prehrali v metropole Katalánska 0:3. Okrem toho Mníchovčania neuspeli ani v semifinále Nemeckého pohára, hoci Borussii Dortmund podľahli až po rozstrele zo značky pokutového kopu. Navyše, Bayern prvý raz od jarnej časti sezóny 1997/1998 prehral tri ligové zápasy v rade: nestačil na Bayer Leverkusen, Augsburg a v sobotu v predposlednom 33. kole ani na Freiburg 1:2.


Aby toho nebolo málo, bavorský veľkoklub premiérovo od februára 2011 a po 122 stretnutiach odišiel z ihriska ako zdolaný napriek tomu, že sa ujal vedenia. Vo Freiburgu pritom zverencom španielskeho trénera Pepa Guardiolu vstup do zápasu vyšiel: v 13. min sa strelecky presadil vo svojom jubilejnom 500. súťažnom vystúpení v drese Bayernu nemecký reprezentant Bastian Schweinsteiger. Lenže, v 33. min vyrovnal Admir Mehmedi a v predposlednej minúte riadneho hracieho času rozhodol o triumfe domácich niekdajší zakončovateľ Bayernu Nils Petersen.


"Uvedomujeme si našu zodpovednosť," priznal športový riaditeľ FCB Matthias Sammer, ktorého doplnil obranca Jerome Boateng: "Už sme sa nesústredili na bundesligu, ale musíme predviesť lepší výkon ako v sobotu a ospravedlniť sa našim fanúšikom."


"Freiburg prejavil viac túžby po víťazstve, viac oň bojoval. Čaká na nás záverečný duel tejto sezóny (doma s Mainzom, pozn.), po ňom príde trochu oddychu," poznamenal kouč Bavorov Guardiola.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies