Bayern pripraví pre utečencov tréningový kemp a daruje milión eur

NETKY.SK • 3 September 2015, 16:49 • 2 min
Bayern pripraví pre utečencov tréningový kemp a daruje milión eur

MNÍCHOV - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov daruje na pomoc migrantom milión eur a pre deti utečencov v bavorskej metropole zorganizuje tréningový kemp.

slovakia

left justify in out

V ňom dostanú jedlo, futbalový výstroj i hodiny nemčiny. Informovala agentúra Reuters.

 

Futbalisti Bayernu navyše v ďalšom domácom bundesligovom dueli 12. septembra proti Augsburgu prídu na trávnik držiac za jednu ruku nemecké dieťa a za druhú dieťa migrantov "ako symbol pre integráciu utečencov".

 

"FC Bayern vidí ako spoločenskú zodpovednosť pomôcť utekajúcim a trpiacim deťom, mužom a ženám, podporovať ich a sprevádzať ich po príchode do Nemecka," povedal šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge s tým, že klub plánuje aj exhibičný duel v prospech utečencov.

 

Do Mníchova iba v utorok pricestovalo vlakmi viac ako 2000 migrantov. Transparenty fanúšikov s nápismi "Utečenci vitajte" a "Vitajte v Nemecku" bolo uplynulý víkend vidieť na takmer všetkých bundesligových štadiónoch a mnohé kluby pozývali migrantov priamo na tribúny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies