Bayern pred Barcelonou v držaní lopty i presnosti prihrávok

NETKY.SK • 29 Január 2014, 09:45 • 2 min
Bayern pred Barcelonou v držaní lopty i presnosti prihrávok

LONDÝN - Úradujúci šampión Ligy majstrov FC Bayern Mníchov je v prebiehajúcej sezóne najlepším tímom v držaní lopty a úspešnosti prihrávok.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo štatistiky portálu whoscored.com, ktorá analyzuje zápasy klubov z anglickej Premier League, nemeckej I. bundesligy, španielskej Primera División, talianskej Serie A a francúzskej Ligue 1. V rebríčku figuruje celkovo 98 klubov.

Bavori predstihli v ukazovateli kontroly lopty všetky ostatné mužstvá vrátane katalánskeho giganta FC Barcelona. Zverenci Pepa Guardiolu dominujú v tejto štatistike so ziskom 70,6 percenta, druhá "Barca" má na svojom konte 67,1 a tretí Paríž Saint-Germain 65,2 percenta. Mníchovčanom patrí prvenstvo aj v úspešnosti prihrávok (88,8 percenta), v najlepšej trojici opäť figurujú Parížania (88,7 percenta) a futbalisti Barcelony (88,5 percenta). 

V štatistike úspešnosti vo vzdušných súbojoch absolútne dominujú tímy z nemeckej I. bundesligy, v elitnej dvadsiatke zastupuje tamojšiu najvyššiu súťaž 17 mužstiev. Viac než 30 vyhraných vzdušných súbojov za jeden zápas majú na konte Hannover (34,2), Werder Brémy (32,8) a Bayer Leverkusen (31,3). Zaujímavosťou je, že hráčom FC Barcelona patrí v predmetnom hodnotení predposledné 97. miesto (11,9). FC Liverpool so slovenským stopérom Martinom Škrtelom v kádri figuruje na 74. pozícii (15,4). 

Medzi strelecky najaktívnejších patria futbalisti Realu Madrid, súperovu bránku ohrozia počas zápasu v priemere 20-krát. Nasleduje Bayern Mníchov (18,9), Borussia Dortmund (18,8), Juventus Turín (17,9) a Manchester City (17,7). Priemerne menej ako desať streleckých pokusov majú na konte tri mužstvá v piatich elitných súťažiach "starého kontinentu" - FC Janov so slovenským stredopoliarom Jurajom Kuckom (8,6), francúzske Ajaccio (8,7), a španielsky Valladolid (9,9). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies