Bayern o 40. ligovú výhru v sérii, Dortmund vyzve Leverkusen

NETKY.SK • 6 December 2013, 12:12 • 2 min
Bayern o 40. ligovú výhru v sérii, Dortmund vyzve Leverkusen

BERLÍN - Nemecký futbalový klub FC Bayern Mníchov môže v sobotu zlepšiť svoj vlastný rekord v počte zápasov bez prehry v rámci tamojšej najvyššej súťaže.

slovakia

left justify in out

Líder I. bundesligy zásluhou minulotýždňového domáceho víťazstva 2:0 nad Braunschweigom natiahol bodovú šnúru na 39 duelov a po zápase 15. kola na pôde Werderu Brémy môže dosiahnuť na míľnik s číslom 40. O oba góly proti Braunschweigu sa postaral holandský krídelník Arjen Robben. Holanďan utrpel v stredajšom zápase osemfinále Nemeckého pohára v Augsburgu nepríjemné zranenie kolena a svojmu zamestnávateľovi bude chýbať približne šesť týždňov. Zdravotné indispozície trápia aj kapitána Bavorov Philippa Lahma a stredopoliara Bastiana Schweinsteigera, po zranení rebra by sa mohol vrátiť do zostavy Francúz Franck Ribéry. "Nemeckými šampiónmi sme boli počas uplynulých troch rokov len raz," pripomenul športový riaditeľ Bayernu Matthias Sammer. "Momentálne prebieha hlúpa diskusia o tom, akí sme dominantní. Vytvára to dojem, že by sme v zápasoch, ako je sobotňajší, mali zvíťaziť už len preto, že nastúpime," uviedol Sammer.

Mníchovčania v ligových dueloch výrazne dominujú v držaní lopty. Túto skutočnosť si uvedomuje aj tréner Werderu Robin Dutt. "Prvou zbraňou, ako môžete poraziť Bayern, je veľa behať. Druhou je behať ešte o trochu viac a treťou je neprestávať behať," vyhlásil s úsmevom Dutt. 

Tréner FC Bayern Pep Guardiola je s dvanástimi výhrami a dvoma remízami najúspešnejším trénerským "nováčikom" v histórii I. bundesligy a aj on môže v sobotu vylepšiť svoj dosiaľ rekordný zápis. 

Bayern figuruje na prvej pozícii tabuľky so ziskom 38 bodov. Druhý v poradí Bayer Leverkusen má na konte o štyri body menej, tretia Borussia Dortmund získala v doterajšom priebehu 31 bodov. Práve súboj Borussie a "farmaceutov" bude šlágrom víkendového programu najvyššej nemeckej súťaže. Dortmund sa v prípade domáceho víťazstva posunie v tabuľke pred svojho sobotňajšieho súpera. "Zápas bude veľmi ťažký pre oba tímy. Vyrovnali sme sa s absenciou niekoľkých kľúčových hráčov, sme pripravení," vyhlásil kouč Borussie Jürgen Klopp. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona