Bayern nedal šancu CSKA, Guardiolovi sa páčil prvý polčas

NETKY.SK • 18 September 2013, 09:37 • 2 min
Bayern nedal šancu CSKA, Guardiolovi sa páčil prvý polčas

MNÍCHOV - Obhajca trofeje futbalovej Ligy majstrov vstúpil do nového ročníka skupinovej fázy európskeho pohára číslo jeden hladkým triumfom 3:0 nad CSKA Moskva.

slovakia

left justify in out

Bayern Mníchov už vo 4. minúte udal ráz stretnutiu, v ktorom bol jednoznačným favoritom, no rýchly gól Davida Alabu ho trocha ukolísal a až tesne pred koncom polčasu pridal druhý zásah Mario Mandžukič. Po zmene strán holandský krídelník Arjen Robben spečatil výhru Bayernu, už siedmu v rade v Lige majstrov.

"Hrali sme dobrý futbal, najmä v prvom polčase. Som hrdý na mužstvo, prvý zápas je vždy veľmi ťažký a som rád, že sme ho zvládli," povedal kouč Bayernu Pep Guardiola, ktorého čaká náročná úloha obhájiť treble z minulej sezóny. Trénerské kvality a renomé na to má, počas štvorročného pôsobenia na lavičke FC Barcelona získal s katalánskym klubom štrnásť trofejí. Pred zápasom s CSKA Moskva však čelil kritike z "vlastného hniezda". Športový riaditeľ Matthias Sammer vyjadril nespokojnosť s výkonom tímu vo víkendovom ligovom zápase s Hannoverom (2:0). Odpoveď na údajne "letargický výkon bez emócií a vášní" prišla v utorok v Allianz Arene proti ruskému tímu, ktorý má postupové ambície - Bayern nedal súperovi šancu a zápas v pohodovom tempe doviedol do trojbodového konca. "Vždy je skvelé počuť zvučku Ligy majstrov. Napriek víťazstvu však musíme zostať oboma nohami na zemi, ísť krok za krokom. Nedá sa však nemyslieť na vlaňajšiu skvelú sezónu. Tobôž, keď naši fanúšikovia počas zápasu spievali 'Finále, finále," vyhlásil Robben.

Bayernu neublížila ani neúčasť zranených hráčov - Javiho Martineza, Thiaga Alcantaru a Maria Götzeho. Ani to, že na nezvyčajnom poste v defenzívnom štíte stredu poľa nastúpil kapitán Philipp Lahm a pre Bastiana Schweinsteigera zostalo iba miesto na lavičke náhradníkov. CSKA Moskva favoritovi veľmi neublížilo: "Rýchlo sme prehrávali. Skomplikovali sa tým naše ambície a ovplyvnilo to zápas. Nedostali sme sa do hry, ale nie sme prví ani poslední, ktorí prehrali s Bayernom o tri góly," vyjadril sa kouč Moskovčanov Leonid Sluckij.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies