Bayern nedal Kuang-čou žiadnu šancu

NETKY.SK • 18 December 2013, 11:59 • 2 min
Bayern nedal Kuang-čou žiadnu šancu

AGADIR - Suverénnym spôsobom postúpili futbalisti Bayernu Mníchov do finále majstrovstiev sveta klubov v Maroku.

slovakia

left justify in out

"Bavori" zvíťazili v utorňajšom prvom semifinále nad čínskym klubom Kuang-čou Evergrande 3:0 (2:0), pričom jasne dominovali počas celého duelu. Góly úradujúceho nemeckého i európskeho majstra strelili francúzsky krídelník Franck Ribéry, chorvátsky reprezentačný útočník Mario Mandžukič a talentovaný ofenzívny stredopoliar Nemec Mario Götze. Zverenci španielskeho trénera Pepa Guardiolu mali pritom aj ďalšie príležitosti. "Absolútne sme dominovali a splnili sme prvotný cieľ dostať sa do finále. Ten celkový je získať prvenstvo," vyhlásil kapitán Bayernu Philipp Lahm.

Mníchovčania sa stretnú v sobotňajšom finále s úspešným z dvojice Raja Casablanca - Atlético Mineiro. Ich vzájomný duel je na programe v stredu večer v Marrákeši. Tréner Bayernu Guardiola môže získať už tretí primát na MS klubov, predchádzajúce dva si pripísal ako kouč FC Barcelona v rokoch 2009 a 2011. Mužstvo z Allianz Areny sa stalo prvým nemeckým zástupcom, ktorý si vybojoval v jednej sezóne treble: Bayern triumfoval okrem Ligy majstrov a I. bundesligy aj v národnom pohári (DFB Pokal) a svoju bilanciu môže ešte zveľadiť. Pre 42-ročného Španiela Guardiolu by to bola druhá trofej na lavičke bavorského tímu. Prvú získal za víťazstvo v rozstrele z pokutových kopov v Európskom superpohári. Bayern remizoval koncom augusta s FC Chelsea 2:2 po predĺžení, v lotérii z bieleho bodu boli úspešnejší hráči nemeckého klubu (5:4). "O ligový primát a triumf v Lige majstrov sa pričinil Jupp Heynckes. Náš postup do finále MS klubov patrí v prvom rade jemu," uviedol Guardiola a na margo súboja s prevažne čínskymi zverencami Marcella Lippiho v tíme Kuang-čou doplnil: "Rukopis trénera Lippiho je citeľný, Jeho mužstvá sú vždy perfektne organizované. My sme si však zaslúžili víťazstvo i postup." 

Taliansky kormidelník uznal, že Bayern bol na tom jednoznačne lepšie ako čínsky a zároveň ázijský šampión. "Mohli ste vidieť skutočný rozdiel medzi najlepším klubom na svete a zvyškom. Bayern bol proste lepší na všetkých pozíciách a my sme naň nestačili," vyhlásil Lippi. Jeho zverenci nastúpia v sobotu 21. decembra o 17.30 h v súboji o konečné tretie miesto proti neúspešnému stredajšiemu semifinalistovi. 

Na MS klubov štartujú šampióni jednotlivých kontinentov. Pre Bayern bol utorňajší duel vstupným na podujatí, keďže európsky a juhoamerický šampión boli nasadení priamo do semifinále. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies