Bayern našiel po pol roku premožiteľa

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 10:03 • 2 min
Bayern našiel po pol roku premožiteľa

Berlín - Futbalisti Bayernu Mníchov podľahli v šlágri 27. kola nemeckej bundesligy Hoffenheimu 0:1. O triumfe domácich rozhodol v 21. minúte Andrej Kramarič. Bayern je napriek prehre suverénne na čele tabuľky.

slovakia

left justify in out

Keď Julian Nagelsmann zasadol vlani vo februári na lavičku nemeckého futbalového klubu TSG 1899 Hoffenheim, jeho tím figuroval na predposlednej 17. priečke bundesligovej tabuľky. Prešlo necelých 14 mesiacov a najmladší tréner medzi nemeckou elitou vedie mužstvo z dedinky s tromi tisíckami obyvateľov do Ligy majstrov.

Silu Hoffenheimu v utorok na vlastnej koži okúsili hráči majstrovského Bayernu Mníchov, ktorí na štadióne v Sinsheime prehrali 0:1. Jediný gól zápasu zaznamenal v 21. min krásnou strelou spoza šestnástky chorvátsky útočník Andrej Kramarič. Dvadsaťpäťročný rodák zo Záhrebu dosiahol v 11 tohtoročných ligových dueloch už 8 presných zásahov.

 

"Všetci sme na ihrisku vydali zo seba viac ako 100 %, a to bol kľúč k víťazstvu. Bojovali sme od prvej do poslednej sekundy. Druhá polovica bola pre nás veľmi ťažká. Bavori ukázali, prečo sú jedným z najlepších mužstiev sveta. Sme totálne vyšťavení, ale veľmi spokojní," vyhlásil Kramarič pre oficiálny klubový web.

Triumf nad Bayernu udržal Hoffenheim na 3. mieste bundesligovej tabuľky (51 bodov). Mníchovčania sú neohrozene prví so 65 bodmi. Mimochodom, v prvom tohtosezónnom meraní síl v mníchovskej Allianz Arene sa zrodila remíza 1:1. Štatistické twitterové konto OptaFranz pripomenulo, že Hoffenheim dosiahol proti Bayernu svoje jubilejné 100. víťazstvo v I. bundeslige.

 

Bayern prehral prvýkrát od 23. novembra minulého roka, keď v Lige majstrov podľahol ruskému Rostovu (2:3). "Gratulujem Hoffenheimu k tomuto víťazstvu. Boli sme trochu prekvapení súperovou hrou, v defenzíve sme nehrali dobre. Naopak, Hoffenheim hral s veľkým nasadením. Prvý polčas nebol z našej strany dobrý. Po prestávke sme hrali oveľa lepšie, boli sme agresívnejší a mali aj príležitosti na vyrovnanie. Niektoré dni to jednoducho nefunguje. Taký je futbal," zhodnotil priebeh stretnutia lodivod mníchovského mužstva, slávny Talian Carlo Ancelotti.
 

Pred Lipskom, ktoré má k dobru stredajší zápas v Mainzi, má úradujúci šampión 13-bodový náskok. Hoffenheim si udržal tretie miesto zaručujúce priamu účasť v Lige majstrov.

 

sumáre - 27. kolo:

Borussia Dortmund - Hamburger SV 3:0 (1:0)

Góly: 13. Castro, 81. Kagawa, 90+3. Aubameyang

 

1. FC Kolín - Eintracht Frankfurt 1:0 (0:0)

Gól: 53. Jojič

 

Hoffenheim - Bayern Mníchov 1:0 (1:0)

Gól: 21. Kramarič

 

Werder Brémy - Schalke 04 Gelsenkirchen 3:0 (1:0)

Góly: 24. Selassie, 76. Kruse (11 m), 80. Eggestein

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona