Bayern môže v sobotu dosiahnuť 1000. bundesligový triumf

NETKY.SK • 23 Október 2015, 12:40 • 2 min
Bayern môže v sobotu dosiahnuť 1000. bundesligový triumf

MNÍCHOV - Bayern Mníchov môže v sobotu doma proti Kolínu nad Rýnom (15.30 h) dosiahnuť svoje jubilejné 1000. víťazstvo v najvyššej nemeckej futbalovej súťaži. Z premiérového triumfu sa radoval 21. augusta 1965, keď zdolal Eintracht Frankfurt 2:0 gólmi Rainera Olhausera a Rudolfa Nafzigera.

slovakia

left justify in out

Boli pri tom aj Sepp Maier, Franz Beckenbauer či Gerd Müller, mužstvo trénoval Tschik Caijkovski. Bavori v historickej štatistike vedú s ohurujúcim náskokom. Druhý Werder Brémy je na méte 740, tretí Hamburger SV zatiaľ dosiahol 720 trojbodových zápisov, pričom odohrali medzi elitou o sezónu, resp. dve viac. Na vstup do Klubu 1000 však ešte budú potrebovať zhruba 15-20 rokov. Mníchovčania majú bilanciu 999-385-329 pri skóre 3713:1906.

Zverenci Pepa Guardiolu už minulú sobotu práve v Brémach (1:0 pre hostí) spôsobili nadčasový rozruch. Prostredníctvom deviateho triumfu z rovnakého počtu duelov utvorili maximum I. bundesligy v úspešnosti vstupu do sezóny. "Rekordy takéhoto typu človek vždy víta. Nikdy nie je ľahké byť vo švungu hneď v úvode súťažného ročníka," povedal kapitán Philipp Lahm. "V minulosti sa čosi také nepodarilo ani tým najslávnejším predchodcom v drese Bayernu. Hráčov som burcoval, aby neustali, lebo vo vyhliadke je rekord pre večnosť," citoval Kicker spomenutého Beckenbauera. Šéf predstavenstva Bayernu sa neobáva, že utorňajšia prehra 0:2 v Lige majstrov s Arsenalom v Londýne bude mať negatívny efekt: "Po nezdaroch je dôležité okamžite zareagovať." Kouč Pep Guardiola už môže rátať s Arjenom Robbenom a Holgerom Badstuberom.

Kolín nad Rýnom s Dušanom Šventom v kádri figuruje na 6. priečke v tabuľke a hodlá v Allianz Arene potrápiť veľkého favorita. "V utorok sme videli, ako sa Bayernu dajú narobiť starosti. Arsenal síce mal držanie lopty len okolo 30 %, ale predvádzal naozaj účinné kontry. Aj my budeme mať 2-3 šance," predznamenal stopér Dominique Heintz. "Londýnčania výborne prechádzali do protiútokov, my však nie sme Arsenal. Musíme nájsť iné metódy," podotkol kapitán "capkov" Matthias Lehmann a dodal: "Nesmieme sa nechať strhnúť a nabehnúť tam s ilúziou, že si dosýta zahráme. Vieme, čo nás čaká. Bolo by vhodné nedostať gól po dvoch minútach, čo sa nám pritrafilo v predchádzajúcej sezóne..." Rakúsky kormidelník Peter Stöger s úsmevom vyhlásil: "Bayern prehral o pár dní skôr, než by sa žiadalo. Pravdepodobnosť, že zakopne dva razy za sebou, považujem za pomerne malú." Stredopoliar Yannick Gerhardt pripomenul debakle zhodne 1:5, ktoré v Mníchove inkasovali Wolfsburg a Dortmund: "Neumocňuje to sebadôveru. Utorok však dokumentoval, že prekvapenia sa niekedy dejú." Kolín nad Rýnom naposledy v Mníchove zvíťazil 21. februára 2009.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies