Bayern môže v piatok stanoviť dva jesenné rekordy

NETKY.SK • 18 December 2014, 14:33 • 2 min
Bayern môže v piatok stanoviť dva jesenné rekordy

MNÍCHOV - Futbalisti Bayernu Mníchov sú blízko k dvom rekordom jesennej časti najvyššej nemeckej dlhodobej súťaže I. bundesligy.

slovakia

left justify in out

Ak Bavori naplno zabodujú v piatok v záverečnom kole kalendárneho roka 2014 v Mainzi, posunú sa na hodnotu 45 bodov. Bolo by to o bod viac, než ich maximum z roku 2005. Za normálnych okolností takmer nepochybne už stanovia top v počte inkasovaných gólov. Zverenci Pepa Guardiolu ich zatiaľ dostali len tri, doterajší rekord je sedem.

 

Ďalší krok k spomenutým maximám spravil mníchovský veľkoklub v utorok, doma zvíťazil 2:0 nad Freiburgom, ktorý prestrieľal 31:2, pomer prihrávok bol 858:121 v jeho prospech a loptu držal 82 percent času. Guardiola odkoučoval 50. bundesligový duel, jeho štatistika je 42-6-2. 

 

Bayern je už od sobotňajšieho víťazstva 4:0 v regionálnom derby na ihrisku Augsburgu istým jesenným kráľom súťaže (jubilejný 20. raz v histórii). V lige ťahá sériu siedmich triumfov od októbrovej bezgólovej remízy na trávniku Mönchengladbachu. Neprehral už v 20 bundesligových stretnutiach za sebou. Naopak, jeho najbližší vyzývateľ Mainz naposledy trojbodovo uspel 18. októbra proti Augsburgu, odvtedy má štatistiku 0-4-4. Bayern neprekonal od septembra 2010. 

Za úspech proti Freiburgu zaplatili Mníchovčania zraneniami troch hráčov. V závere prvého polčasu si poškodil priťahovač marocký stopér Mehdi Benatia, v polčasovej prestávke zostal v kabíne poľský útočník Robert Lewandowski, ktorý má problémy s achilovkou. Po hodine hry striedal pre pomliaždenie oblasti nad pravým členkom španielsky stredopoliar Xabi Alonso. Lewandowski sa možno stihne zotaviť, Benatia aj Alonso budú v piatok chýbať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona