Bayern môže v nedeľu oslavovať 25. majstrovský titul

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 20:01 • 2 min
Bayern môže v nedeľu oslavovať 25. majstrovský titul

BERLÍN - O držiteľovi trofeje pre víťaza najvyššej nemeckej futbalovej súťaže 2014/2015 sa môže rozhodnúť v predstihu už počas nadchádzajúceho víkendu. Líder poradia I. bundesligy Bayern Mníchov má päť kôl pred koncom ročníka dvanásťbodový náskok pred druhým VfL Wolfsburg.

slovakia

left justify in out

Bavori v sobotňajšom stretnutí 30. kola od 18.30 h privítajú v Allianz Arene Herthu Berlín. Pokiaľ naplno zabodujú a "vlci" v nedeľu o 17.30 h nedokážu zvíťaziť na ihrisku Borussie Mönchengladbach, bude sa Bayern radovať z rekordného 25. majstrovského primátu v najvyššej nemeckej súťaži a záverečné štyri zápasy odohrá bez tlaku.

 

Zverenci španielskeho trénera Pepa Guardiolu by takýto scenár určite privítali, keďže v tejto sezóne ešte stále bojujú na troch frontoch. V utorok 28. apríla na nich čaká Borussia Dortmund v semifinále Nemeckého pohára, v ktorom sa bavorský gigant usiluje o 18. prvenstvo. V ceste za šiestym triumfom v Lige majstrov stojí Mníchovčanom semifinálový súper FC Barcelona.

 

Štyridsaťštyriročný Guardiola teda stále má šancu napodobniť svojho predchodcu Juppa Heynckesa. Ten v ročníku 2012/2013 priviedol Bayern k premiérovému treble, práve po tomto úspechu ho nahradil Španiel. Aj s prácou Pepa Guardiolu panuje v metropole Bavorska spokojnosť. Predseda predstavenstva klubu Karl-Heinz Rummenigge už hovorí o predĺžení koučovho kontraktu, ktorý vyprší na konci budúcej sezóny. "Je vysoko pravdepodobné, že zostane naším kormidelníkom aj po roku 2016," uviedol Rummenigge pre štvrtkové vydanie nemeckého denníka Bild.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies