Bayern Mníchov zvíťazil na MS klubov FIFA

NETKY.SK • 22 December 2013, 09:31 • 2 min
Bayern Mníchov zvíťazil na MS klubov FIFA

MARAKEŠ - Bavori vyhrali Ligu majstrov aj Bundesligu, do vitríny získali európsky Superpohár i Nemecký pohár.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Bayernu Mníchov zavŕšili mimoriadne úspešný rok triumfom na MS klubov FIFA v marockom Marakeši. Vo finále jubilejného 10. ročníka podujatia si poradili s marockým zástupcom Raja Casablanca 2:0 a získali piatu tohtoročnú trofej. Bavori vyhrali Ligu majstrov aj Bundesligu, do vitríny získali európsky Superpohár i Nemecký pohár.

Zverenci trénera Pepa Guardiolu na vypredanom štadióne v Marakeši rozhodli o svojom triumfe už v úvodnej polhodine. V 7. minúte využil veľké zaváhanie obrany marockého tímu Brazílčan Dante a o štvrťhodinu neskôr sa po peknej individuálnej akcii Alabu strelou k žrdi presadil Thiago. V závere úvodného dejstva Casablanca nedokázala potrestať zlú rozohrávku brankára Neuera. Guardiola musel zvýšiť hlas, lebo Bayern začal hrať príliš profesorsky. V druhom polčase sa nemecký majster nehrnul do útočenia, hráčom chýbal lepší pohyb. Za pasivitu mohol pykať, no hlavička Yajoura mierila iba do stredu bránky a Mabide zblízka neprestrelil Neuera.

V dueli o 3. miesto hráči brazílskeho Atletica Mineiro zvíťazili nad čínskym tímom Kuang-čou Evergrande 3:2. O úspechu favorita rozhodol až v nadstavenom čase Luan. Ronaldinho sa v závere prvého polčasu postaral o vyrovnanie, v 87. minúte však videl červenú kartu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies