Bayern Mníchov sa stal víťazom MS klubov 2021, dokázal to aj bez svojej veľkej hviezdy

NETKY.SK • 11 Február 2021, 20:41 • 2 min
Bayern Mníchov sa stal víťazom MS klubov 2021, dokázal to aj bez svojej veľkej hviezdy

KATAR - Bayern Mníchov v dnešných večerných hodinách od 19.00 h bojoval o titul svetového klubového šampióna bez jedného zo svojich najskúsenejších hráčov Thomasa Müllera. Aj napriek tomu dokázal poraziť mexického šampióna Tigres UANL.

slovakia

left justify in out

Bývalý reprezentant Nemecka bol pozitívne testovaný na koronavírus a skončil v povinnej izolácii. Úradujúci šampión Ligy majstrov Bayern Mníchovšancu na zisk šiesteho titulu za posledný rok.

 

img

 

Vo finále MS klubov v katarskej Dauhe aj napriek tejto absencii zdolal mexického šampióna Tigres UANL. Ten sa stal vôbec prvým tímom z konfederácie CONCACAF, ktorý postúpil do finále turnaja a to hneď pri svojej premiérovej účasti.

 

Finále 

Počas finálového zápasu padol len jeden gól. Francúzsky reprezentant vo farbách Bayernu, pravý krajný obranca, Benjamin Pavard. Ten ťažil z hlavičkového súboja Roberta Lewandowského s brankárom Guzmánom. Lopta sa odrazila k Pavardovi, ktorý mal pred sebou prázdnu bránu. Lewandowski sa však stal najlepším hráčom celého turnaja.

 

 

Traja nakazení 

Tridsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar Müller je už tretí hráč Bayernu, ktorý sa aktuálne nevyhol infekcii koronavírusom a chýbal vo finále. Pred ním sa to stalo Leonovi Goretzkovi a Javimu Martínezovi. Obaja ani necestovali do Kataru a zostali trénovať na klubovej báze.

 

Prísne opatrenia 

Medzinárodná futbalová federácia počas turnaja v Dauhe uplatňovala prísne pravidlá v boji s ochorením COVID-19 najmä preto, že na zápasoch bola povolená obmedzená účasť divákov. Svetový šampionát klubov bol generálkou na budúcoročné majstrovstvá sveta, ktoré sa prvýkrát v histórii uskutočnia práve v Katare.

 

img

 

Tradične víťazí šampión Ligy majstrov 
Európske tímy neprehrali vo finále majstrovstiev sveta klubov už sedem rokov a Bayern túto tradíciu ešte predĺžil. Pripísal si už druhý triumf v súťaži. Spolu s predchádzajúcou účasťou v roku 2013 Bavori na tomto špeciálnom turnaji víťazov kontinentálnych futbalových súťaží ešte neinkasovali.

 

 

V pondelkovom semifinále zvíťazili nad egyptským Al Ahly 2:0 po góloch poľského kanoniera Roberta Lewandowského.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies