Bayern Mníchov - Real Madrid 2:1 v 1.semifinále

NETKY.SK • 18 Apríl 2012, 07:09 • 2 min
Bayern Mníchov - Real Madrid 2:1 v 1.semifinále

Bayern Mníchov - Real Madrid 2 1 v 1. semifinále - Futbal Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v utorňajšom úvodnom semifinále Ligy majstrov 2011/2012 v Allianz Arene nad Realom Madrid 2 1.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v utorňajšom úvodnom semifinále Ligy majstrov 2011/2012 v Allianz Arene nad Realom Madrid 2:1.

Zverenci trénera Juppa Heynckesa išli do vedenia v 17. minúte, keď sa presadil francúzsky krídelník Franck Ribery. Mužstvo kouča Joseho Mourinha vyrovnalo v 53. minúte, úspešným strelcom bol nemecký reprezentant Mesüt Özil. O všetkom rozhodol v 90. minúte Mario Gomez, ktorý premenil center kapitána Philippa Lahma.

Deväťnásobný európsky šampión zo Španielska ešte nikdy v Mníchove nad Bayernom nevyhral, "Bavori" z devätnástich vzájomných zápasoch v tejto súťaži vyhrali nad "pusinkami" už jedenástykrát.

Odveta je na programe v stredu 25. apríla na štadióne Santiaga Bernabeua.

1. semifinále LM 2011/2012:

Bayern Mníchov - Real Madrid 2:1 (1:0)

Góly: 17. Ribery, 90. Gomez - 53. Özil, rozhodoval: Webb (Angl.), ŽK: Badstuber, Robben, Lahm - Xabi Alonso, Coentrao, Di Maria, Ramos, Higuain, Marcelo, 66.000 divákov (vypredané).

zostavy a striedania:

Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger (61. Müller), Gustavo - Robben, Kroos, Ribery - Gomez

Real: Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Coentrao - Xabi Alonso, Khedira - Di Maria (80. Granero), Özil (69. Marcelo), Cristiano Ronaldo - Benzema (84. Higuain)

Hostia vstúpili do zápasu aktívnejšie, otvoriť skóre vo vypredanej Allianz Arene mohol v 7. minúte Karim Benzema, ktorého vysunul kolmicou Mesüt Özil, ale Manuel Neuer vyrazil jeho strelu na roh. "Biely balet" potom schladil Franck Ribery, ktorý strelil gól v 17. minúte. Rohový kop Toniho Kroosa sa odrazil od Sergia Ramosa priamo k Francúzovi, ktorý z penaltového bodu prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Vyrovnať mohol Cristiano Ronaldo, jeho priamy kop ale bránu minul. V 39. minúte sa dostal do zakončenia opäť Benzema, ktorý si obhodil Holgera Badstubera, ale vystrelil len do stredu brány a náručia Neuera. Hneď vzápätí na druhej strane po jednoduchej a rýchlej akcii sa dostal do zakončenia Mario Gomez, ale jeho projektil pod hornú žrď Iker Casillas vyrazil.

Real vyrovnal v druhom dejstve v 53. minúte. V čistej šanci najprv Cristiano Ronaldo sám pred domácim brankárom zaváhal, odrazená lopta sa dostala k Benzemovi, ktorý centrom cez celú päťku opäť našiel Cristiana Ronalda a ten spätnou prihrávkou naservíroval loptu Özilovi, ktorému stačilo len nastaviť nohu - 1:1. Bayern mohol opäť ísť do vedenia v 71. minúte, po ďalšej chybe Ramosa sa lopta odrazila ku Gomezovi, ktorý zblízka prestrelil. A rovnako skončila aj jeho hlavička o minútku neskôr. Neujala sa ani akcia Riberyho v 82. minúte, keď sa rútil z uhla do pokutového územia, ale miesto strely zvolil prihrávku na Robbena. Bavori však napokon predsa len slávili triumf, keď sa v 90. minúte presadil na pravej strane Lahm a jeho center zblízka dostal do siete Gomez a rozhodol o cennom triumfe domácich.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona