Bayern Mníchov pred odvetou s Liverpoolom deklasoval Wolfsburg 6:0

NETKY.SK • 10 Marec 2019, 11:55 • 2 min
Bayern Mníchov pred odvetou s Liverpoolom deklasoval Wolfsburg 6:0

BERLÍN - Futbalisti Bayernu Mníchov sa pozitívne naladili na stredajší odvetný osemfinálový duel Ligy majstrov 2018/2019 proti Liverpoolu (prvý zápas: 0:0).

slovakia

left justify in out

V sobotnom zápase 25. kola nemeckej Bundesligy deklasovali na domácej pôde Wolfsburg 6:0 a zostali tak na prvej priečke tabuľky.

 

"Dnes to bol perfektný deň. Výhra nám dodala potrebné sebavedomie pred domácim zápasom s Liverpoolom, ktorý musíme zvládnuť," uviedol strelec piateho gólu Joshua Kimmich. Okrem 24-ročného obrancu sa do streleckej listiny zapísal 2-krát Robert Lewandowski, a po góle pridali aj Serge Gnabry, James Rodriguez a Thomas Müller.

 

"Veľmi sa teším, že sme lídrom súťaže. Dnes sme po celý čas nemali žiadny problém, mohli sme streliť aj viac gólov," uviedol po víťaznom dueli kouč Bayernu Niko Kovač a dodal: "V stredu nás čaká dôležitý zápas, teraz sa na neho môžeme plne koncentrovať."

 

Útočník Lewandowski počas svojej kariéry nastúpil proti Wolfsburgu už v 17-tich dueloch, v ktorých dosiahol 20 presných zásahov. "Odohrali sme dobrý zápas pred náročným programom v Lige majstrov," uviedol poľský reprezentant, ktorý sa v sobotu stal najlepším strelcom medzi cudzincami v histórií Bundesligy (197 gólov).

 

Kouč Kovač má pred zápasom proti Liverpoolu príjemné starosti. V druhom polčase sobotňajšieho duelu poslal na ihrisko dvojicu hráčov Leona Goretzka a Francka Riberyho. Obaja zasiahli do zápasového tempa po predošlých zdravotných problémoch. Trénerovi FCB v stredu budú plne k dispozícií. Vrátiť do zostavy by sa mal aj Kingsley Coman. "S Kingsleym to vyzerá veľmi pozitívne a veríme, že bude k dispozícií," dodal Kovač.

 

Bayern v nemeckej najvyššej súťaži aktuálne ťahá 5 zápasovú víťaznú šnúru, vďaka čomu vystriedal na čele tabuľky konkurenčnú Borussiu Dortmund.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies