Bayern Mníchov láme rekordy, Guardiola: Titul je aj Hoenessov

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 10:41 • 2 min
Bayern Mníchov láme rekordy, Guardiola: Titul je aj Hoenessov

BERLÍN - Nemecký futbalový veľkoklub Bayern Mníchov po skvelej minulej sezóne láme ďalšie rekordy. So španielskym trénerom Pepom Guardiolom v utorok získal rekordný 24. ligový titul. Po triumfe na pôde Herthy Berlín 3:1 je jasné, že obhajca opäť dobyl Bundesligu, tentoraz v rekordne krátkom čase už v 27. kole. Bayern má v tabuľke sedem kôl pred koncom súťaže pred druhým Dortmundom nedostihnuteľný 25-bodový náskok.

slovakia

left justify in out

Hráči Bayernu prekonali doterajšie maximum z minulej sezóny. Vtedy sa ešte pod vedením trénera Juppa Heynckesa tešili z ligového titulu 6. apríla 2013 v 28. kole na ihrisku Eintrachtu Frankfurt po výhre 1:0. Úradujúci víťaz Ligy majstrov je v tomto ročníku nemeckej najvyššej súťaže stále bez prehry, na konte má 25 výhier a dve remízy. V utorok si zároveň pripísal rekordný 19. triumf v rade a súčasne v Bundeslige ťahá rekordnú sériu 52 duelov bez prehry.
      

V minulej sezóne získal Bayern treble, keď ovládol Ligu majstrov, Bundesligu aj Nemecký pohár. To všetko môže stále zopakovať. A stať sa prvým klubom, ktorý obháji titul aj v LM, čo by bol už celkovo jeho šiesty európsky titul. Už s Guardiolom vyhral európsky Superpohár aj MS klubov FIFA a nezdá sa, že by konsolidovaný tím pod vedením elitného trénera hodlal skončiť v získavaní trofejí. Guardiola za štyri roky na lavičke jeho predchádzajúceho klubu FC Barcelona vyhral 14 veľkých trofejí, za rok v Bavorsku už má ďalšie tri.
      

"Tvrdo sme na tento titul pracovali. Keď vediete ligu o 25 bodov, ľudia si myslia, že je to ľahké. Nie je to ľahké, najmä vzhľadom k minulej sezóne, ktorá bola pre Bayern taká úspešná. Keď vyhráte 19 ligových zápasov za sebou, niečo to hovorí o mentalite mužstva. Dúfal som, že to pôjde dobre, ale až tak dobre, to teda nie. Prvých päť mesiacov bolo náročných, ale náš talent sa prejavil," povedal Guardiola po desiatej výhre na súperovom ihrisku v sérii, čo je ďalší rekord. Španiel nezabudol ani na odsúdeného, už bývalého prezidenta Uliho Hoenessa: "Je to aj jeho titul, má na ňom obrovský podiel. Hoeness je najdôležitejšia osoba v klube. Ja osobne chcem pokračovať, kým sa Hoeness nevráti. Mojím snom je byť tu, keď sa on vráti." 
      

"Bayern síce vidíme, ale potrebujeme na to teleskop. Klobúk dole pred tým, čo dokázal. Je to neskutočné, aké konzistentné výkony podáva," povedal tréner konkurenčnej Borussie Dortmund Jürgen Klopp.
      

Hráči si po výhre v Berlíne obliekli tričká s 24-kou ako symbolom počtu titulov, chýbalo tradičné obliatie trénera pivom, a ešte sa ani neudeľovala trofej. "Bola síce zima, veď je ešte len marec. Ale do každého zápasu sme išli s cieľom vyhrať. Je to skvelé, byť takto skoro nemeckým šampiónom," povedal brankár Bayernu Manuel Neuer po tom, ako Bayern už ôsmykrát za sebou získal titul na ihrisku súpera.
      

Podľa štatistického systému Opta Bayern urobil v zápase ešte niekoľko rekordov. Proti Herthe zaznamenal rekordný počet 1078 prihrávok a jeho kapitán Philipp Lahm úspešne prihral všetkých 133-krát.

Prehľad nemeckých majstrov od roku 2000:
2000  Bayern Mníchov
2001  Bayern Mníchov
2002  Borussia Dortmund
2003  Bayern Mníchov
2004  Werder Brémy
2005  Bayern Mníchov
2006  Bayern Mníchov
2007  VfB Stuttgart
2008  Bayern Mníchov
2009  VfL Wolfsburg
2010  Bayern Mníchov
2011  Borussia Dortmund
2012  Borussia Dortmund
2013  Bayern Mníchov
2014  Bayern Mníchov
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies