Bayern Mníchov a FC Malaga poslednými štvrťfinalistami

NETKY.SK • 15 Marec 2013, 10:06 • 2 min
Bayern Mníchov a FC Malaga poslednými štvrťfinalistami

MNÍCHOV - Futbalisti Bayernu Mníchov a FC Malagy sa stali poslednými účastníkmi štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013. Bayern vyradil na ceste medzi elitnú osmičku Arsenal Londýn napriek prehre v domácej odvete 0:2, španielsky zástupca po domácom víťazstve 2:0 zastavil portugalský tím FC Porto. Žreb štvrťfinále LM sa uskutoční v piatok 15. marca v Nyone aj za účasti troch španielskych klubov.

slovakia

left justify in out

V mníchovskej aréne mali londýnski kanonieri raketový nástup. Už v 3. minúte strieľaný center Thea Walcotta z piatich metrov poslal nezadržateľne do siete Francúz Olivier Giroud - 0:1. Domáci sa však neroztriasli. V ďalších minútach kontrolovali hru a hostí v prvom polčase už k ničomu nepustili. Ani domáci však v ofenzíve nežiarili a zmohli sa len na strelecké pokusy. Po rohovom kope mieril prudko nad Gustavo, Arjen Robben zasa vedľa žrde a pri dvoch Kroosových pokusoch bol Lukasz Fabianski namieste. Obraz hry sa nezmenil ani v druhom polčase, pretože Bayern držal súpera na uzde a ten narážal do sformovanej defenzívy. Domáci sa snažili vyrovnať, ale v ofenzíve im chýbala ľahkosť a nápady. Naopak, v 86. minúte si na center z pravej strany vyskočil najlepšie Laurent Koscielny a hoci tiesnený zvýšil hlavou pre hostí na 2:0. V tom momente Arsenal ožil, ale Bayern si už postup nenechal vo finiši vziať.  

V Malage patrili úvodné minúty portským drakom, ktorí lepšie kombinovali, ale v záverečnej fáze boli bezzubí. Na strelecké pokusy Danila a Stevena Defoura odpovedal v 35. minúte Portugalčan Antunes, ktorého strelu spoza šestnástky vytlačil Helton zo šibenice. O päť minút neskôr urobil hlavný arbiter diskutabilný verdikt, keď po "závare" pred bránkou hostí neuznal zrejme regulárny gól Saviolovi. V 43. minúte však spoza veľkého vápna napriahol Isco a jeho strela skončila v hornom rožku pri vzdialenejšej žrdi - 1:0. Pre Isca to bol tretí gól v šiestom zápase. V 49. minúte dostal červenú kartu stredopoliar Porta Defour a domáci využili početnú prevahu v 77. minúte. Po rohovom kope si najvyššie vyskočil striedajúci Roque Santa Cruz a po necelých troch minútach na hracej ploche hlavou rozhodol o postupe - 2:0. V ďalších minútach už domáci kontrolovali postupovú atmosféru.        

Do štvrťfinále sa už predtým kvalifikovali FC Barcelona, Borussia Dortmund, Galatasaray Istanbul, Juventus Turín, Paríž St. Germain a Real Madrid.

Sumáre odviet osemfinále LM 2012/2013
Bayern Mníchov - Arsenal Londýn 0:2 (0:1)
Góly: 3. Giroud, 86. Koscielny. ŽK: Lahm, Javier Martinez, Gomez - Gibbs, Rosický, Giroud, Mertesacker, Cazorla, Koscielny. Rozhodoval: Pavel Královec (ČR), štvrtý rozhodca: Roman Slyško (SR)
/prvý zápas 3:1, postúpil Bayern/   
Zostavy a striedania: 
Bayern: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martinez, Gustavo - Müller, Kroos (80. Tymoščuk), Robben - Mandžukič (73. Gomez)
Arsenal: Fabianski - Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Rosický, Walcott (72. Oxlade-Chamberlain), Arteta, Ramsay (71. Gervinho), Cazorla - Giroud

FC Malaga - FC Porto 2:0 (1:0)
Góly: 43. Isco, 77. Santa Cruz. ŽK: Demichelis, Gamez, Toulalan - Otamendi, Defour, Sandro, Mangala, ČK: 49. Defour (po druhej ŽK). Rozhodoval: Nicola Rizzoli (Tal.)
/Prvý zápas 0:1, postúpila Malaga/
Zostavy a striedania:
Malaga: Caballero - Gamez, Demichelis, Weligton, Antunes - Toulalan, Iturra - Joaquin (88. Camacho), Baptista (74. Santa Cruz), Isco - Saviola (78. Piazon)
Porto: Helton - Danilo, Otamendi, Mangala, Sandro (70. Atsu) - Moutinho (46. Rodriguez), Fernando, Lucho Gonzalez, Defour - Varela (58. Maicon), Jackson Martinez



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies