Bayern má na dosah štvrtý nemecký titul v sérii

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 19:19 • 2 min
Bayern má na dosah štvrtý nemecký titul v sérii

MNÍCHOV - Futbalisti FC Bayern Mníchov si môžu po stredajšej prehre 0:1 na pôde španielskeho Atlética Madrid v úvodnom semifinálovom dueli Ligy majstrov 2015/2016 cez víkend zlepšiť náladu ziskom titulu nemeckých šampiónov.

slovakia

left justify in out

Bavori v sobotu privítajú vo vypredanej Allianz Arene hráčov Borussie Mönchengladbach (15.30 h) v rámci 32. kola tamojšej I. bundesligy a ak zvíťazia, bez ohľadu na akékoľvek iné výsledky si dve kolá pred koncom súťaže zabezpečia štvrtý majstrovský titul v sérii, čím by si zapísali do histórie. Pre Bayern existuje aj druhá alternatíva - v sobotu im postačí získať viac bodov než Borussia Dortmund, ktorá hrá v rovnakom čase doma proti VfL Wolfsburg. Mníchovský klub má tri kolá pred koncom na čele tabuľky sedembodový náskok práve pred Dortmundom.

Tréner Bayernu Pep Guardiola, ktorý vedie Mníchovčanov od sezóny 2013/2014, má na dosah tretí nemecký primát v tretej sezóne na lavičke tohto klubu. Ako je známe, po skončení aktuálneho ročníka zamieri španielsky kormidelník do anglického Manchestru City. Bayern je pod jeho vedením stále v hre o triple - okrem súbojov v Lige majstrov a I. bundeslige čaká na Bayern aj finále národného pohára proti Dortmundu (21. mája).

 

Pokiaľ bavorský veľkoklub v sobotu uspeje, získa 25. titul v bundeslige a 26. celkovo (aj s prvenstvom v sezóne 1931/1932). Mníchovčania už neprekonajú rekordných 91 bodov zo sezóny 2012/2013 (tromi víťazstvami dosiahnu maximálne 90), no môžu vyrovnať svoj rekordný zápis v počte víťazstiev v jednom ročníku. V sezónach 2012/2013 a aj 2013/2014 vybojovali 29 triumfov. "Rozhodne chceme byť majstri už po dueli s Borussiou. Oslavy však odložíme až na neskôr, keď bude po všetkom," povedal obranca Bayernu Philipp Lahm pre oficiálny web súťaže.

Mönchengladbach bol v tomto ročníku I. bundesligy prvým (a doteraz jeden z dvoch) tímov, ktoré zdolali Bayern. Borussii sa to podarilo v decembri na domácom trávniku (3:1). Guardiolovi zverenci však v tejto sezóne doma len raz nezvíťazili - v marci nestačili na futbalistov Mainzu (1:2). Kouč Mönchengladbachu André Schubert verí v lup z Allianz Areny. "Nie je to o tom, či pokazíme oslavy. Šampiónmi budú, ak Dortmund nezíska v sobotu viac bodov. Naším cieľom je podať dobrý výkon a niečo vybojovať. Samozrejme, je to náročné bojisko. Sme outsideri. Nejdeme však obdivovať pekný štadión, chceme získať, čo sa bude dať. Proti Bayernu potrebujete kus šťastia a nikdy nesmiete prestať behať. Musíte ísť na hranicu svojich možností," vyhlásil Schubert pre klubový web.

Oporou Bayernu je brankár Manuel Neuer, ktorý si v sobotňajšom víťaznom ligovom stretnutí na ihrisku Herthy Berlín (2:0) dvadsiaty raz v sezóne udržal čisté konto, podotkol web mníchovského klubu. Do konca sezóny bude mať nemecký reprezentant tri príležitosti prekonať svoj rekordný zápis z vlaňajška. "Určite chceme v sobotu doma zvíťaziť. Samozrejme, tešíme sa však aj na utorok," povedal Neuer v súvislosti s odvetným duelom Ligy majstrov proti Atléticu Madrid.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies