Bayern dotiahol príchod Xabiho Alonsa z Realu

NETKY.SK • 29 August 2014, 11:33 • 2 min
Bayern dotiahol príchod Xabiho Alonsa z Realu

MNÍCHOV - Španielsky futbalový klub Real Madrid v piatok prostredníctvom oficiálneho komuniké na svojom webe oznámil, že prestup defenzívneho stredopoliara Xabiho Alonsa do nemeckého Bayernu Mníchov už je hotovou vecou.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný Xabi Alonso pomôže Bavorom zaplniť miesto po svojom dlhodobom zranenom krajanovi Javim Martínezovi. Kouč Pep Guardiola momentálne nemôže rátať ani s ďalším Španielom Thiagom Alcantarom, zdravotné problémy má aj Bastian Schweinsteiger.

 

Xabi Alonso v stredu oznámil koniec svojej kariéry v španielskej reprezentácii, v ktorej odohral 114 zápasov, strelil 16 gólov a získal s ňou titul majstra sveta (2010) aj Európy (2008 a 2012). Na klubovej úrovni pôsobil Bask aj v San Sebastiáne, Eibare a FC Liverpool, odkiaľ v roku 2009 prestúpil do Realu. V predchádzajúcej sezóne korunoval svoje pôsobenie v Madride triumfom v Lige majstrov, pričom vo finále proti Atléticu Madrid nemohol nastúpiť pre disciplinárny trest za žlté karty. Vyslúžil si ho v semifinále práve proti Bayernu. 

 

Real počas medzisezónnej pauzy získal do stredu poľa Nemca Toniho Kroosa a Kolumbijčana Jamesa Rodrígueza. Xabi Alonso je druhým zvučným futbalistom, ktorý v lete odišiel zo Štadióna Santiaga Bernabéua po tom, ako Ángel Di María zamieril do Manchestru United. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies