Bayern do vysnívaného finále v Alianz aréne,Mourinho:"Taký je šport"

NETKY.SK • 26 Apríl 2012, 11:37 • 2 min
Bayern do vysnívaného finále v Alianz aréne,Mourinho:"Taký je šport"

Bayern do vysnívaného finále v Alianz aréne,Mourinho:"Taký je šport"

slovakia

left justify in out

img

Futbalistom Bayernu Mníchov sa splnil veľký sen, v sobotu 19. mája nastúpia vo finále Ligy majstrov 2011/2012 v domácej Alianz aréne proti Chelsea Londýn. Zverenci trénera Juppa Heynckesa prehrávali v semifinálovej odvete na pôde Realu Madrid po dvoch góloch Cristiana Ronalda 0:2, no vynútili si predĺženie a v jedenástkovom rozstrele zahatali "bielemu baletu" cestu k jubilejnej desiatej najcennejšej európskej trofeji.
      Manuel Neuer zneškodnil pokusy portugalského virtuóza i Brazílčana Kaka a Bastian Schweinsteiger rozhodol o postupe Bayernu. "Bol to fantastický zápas, o osude ktorého rozhodol nervydrásajúci rozstrel. Nezachytili sme začiatok, v prvej štvrťhodine sme inkasovali dva góly, v ďalšom priebehu duelu sme však dominovali. Myslím si, že nás postup je zaslúžený. Chlapci dali do toho srdce a dosiahli výnimočný úspech. V niektorých fázach zápasu produkovali naozaj fantastický futbal. Bolo to grandiózne predstavenie na pôde jedného z najlepších tímov na svete," tešil sa tréner Bayernu Jupp Heynckes, ktorý v roku 1998 zdvihol nad hlavu "ušatú trofej" ako tréner Realu.
      Spokojnosťou žiaril aj šéf predstavenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. "V profesionálnom futbale sa pohybujem už 40 rokov, no takéto niečo som ešte nezažil. Postup do finále Ligy majstrov, ktorý sme vydreli na pôde Realu Madrid, je cennejší ako úspechy Bayernu v 70. a 80. rokoch. Som na náš tím veľmi hrdý, pretože na pôde španielskeho giganta predviedol špičkový futbal," povedal bývalý nemecký futbalový reprezentant.
      Útočník Mario Gomez venoval postup fanúšikom Bayernu, ktorí prišli povzbudiť svojich miláčikov na Santiago Bernabeu. "Je to magický večer pre celý Bayern. Boli sme odhodlaní nechať na ihrisku všetky sily, aby sme postúpili do finále a dočkali sme sa zaslúženej odmeny. Fanúšikovia boli našim dvanástym hráčom. Neprestali nás podporovať, ani keď sme prehrávali 0:2 a majú veľkú zásluhu na tom, že sa nám podarilo splniť náš cieľ. Bez ich pomoci by sme to nedokázali," povedal Gomez.           
      Tréner Realu Jose Mourinho sa snažil brať semifinálový neúspech športovo. "Nepodarilo sa nám splniť cieľ, sme veľmi smutní, ale taký je šport a futbal. Kto to nepochopí, nemôže sa pohybovať vo futbalovom kolotoči. Moji hráči dali do toho všetko, nechali na ihrisku srdce a nemám im čo vyčítať. V závere nám chýbali fyzické sily, sobotňajší ligový duel s Barcelonou nám dal zabrať," povedal portugalský kouč, ktorý v tejto sezóne nezopakuje husársky kúsok z roku 2010, keď s Interom Miláno triumfoval v domácej súťaži i Lige majtsrov. V Reale však nemieni skončiť. "Ak je vedenie klubu toho názoru, že môžem byť pre Real ešte užitočný, zostanem. Víťazstvo v Lige majstrov je veľkou výzvou."
      Aj brankár Realu Iker Casillas zlikvidoval v jedenástkovom rozstrele dva pokusy, na postup do vytúženého finále to však nestačilo. "Je mi ľúto všetkých našich fanúšikov, ktorí boli dnes fantastickí a vytrvalo nás povzbudzovali. Odohrali sme proti Bayernu veľmi dobrý zápas, rozstrel je však vždy lotériou." Ako jeden z prvých gratuloval Bayernu k postupu bývalý hviezdny útočník "pusiniek" Emilio Butragueňo. "Bayern dnes ukázal, že je mimoriadne vyzretým a silným tímom. V úvode zápasu síce inkasoval dva góly, no potom sa prezentoval skalopevnou obranou. Hráči Realu pôsobili v závere unaveným dojmom."

Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies