Bayern a Dortmund v repríze finále LM o nemecký Superpohár

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 12:41 • 2 min
Bayern a Dortmund v repríze finále LM o nemecký Superpohár

BERLÍN - Tradičným otvorením futbalovej sezóny v Nemecku bude v sobotu 27. júla zápas o národný Superpohár.

slovakia

left justify in out

V dueli, ktorého začiatok je naplánovaný na 20.30 h, nastúpia proti sebe úradujúci ligový majster a víťaz Nemeckého pohára FC Bayern Mníchov a druhý tím tabuľkového poradia sezóny 2012/2013 Borussia Dortmund. Stretnutie sa uskutoční na štadióne Signal Iduna Park, ktorý je domácim stánkom Borussie. Najvyššia nemecká súťaž I. bundesliga sa začne v piatok 9. augusta.

Bayern a Borussia si v uplynulej sezóne zmerali sily aj vo finále Ligy majstrov. Májový zápas v Londýne sa skončil víťazstvom Mníchovčanov 2:1, rozhodujúci gól strelil v závere stretnutia Holanďan Arjen Robben. Hráči Dortmundu nevnímajú sobotňajší duel prioritne ako možnosť revanšovať sa za trpkú finálovú prehru. "Nepôjde o odplatu za Wembley," povedal obranca Borussie Mats Hummels a dodal: "Zápas o Superpohár bude pre nás dobrou previerkou. Zistíme, kde sa momentálne nachádzame. Nechceme však postaviť našu motiváciu na fakte, že sme v Londýne s Bayernom prehrali." 

Obe mužstvá prešli v medzisezónnom období niekoľkými zmenami. Snáď najvýraznejšou je výmena trénera v mníchovskom klube - Juppa Heynckesa nahradil bývalý kormidelník FC Barcelona Pep Guardiola. K zmenám prišlo aj v hráčskych kádroch. Dortmund angažoval arménskeho ofenzívneho univerzála Henricha Mchitarjana, obrancu Sokratisa Papastathopulosa či útočníka Pierra-Emericka Aubameyanga, do kádra Bavorov pribudli Thiago Alcantara, Mario Götze (naposledy pôsobil v Dortmunde, pozn.) i Jan Kirchhoff. Dvadsaťštyriročný Mchitarjan do súboja s určitosťou nezasiahne pre zranenie členka, Aubameyang by mal podľa medializovaných informácií pre problémy v oblasti brucha začať stretnutie na lavičke náhradníkov. Bayern nastúpi na trávnik arény Signal Iduna Park v plnej sile. 

Favoritom sobotňajšieho stretnutia je FC Bayern, ktorý v prípravných zápasoch deväťkrát zvíťazil a v stredu zdolal v domácej Allianz Arene španielsky FC Barcelona 2:0 gólmi Lahma a Mandžukiča. "Duel proti Barcelone bol dobrou prípravou," cituje slová Guardiolu po stretnutí proti jeho bývalému zamestnávateľovi portál channelnewsasia.com. 

O súboj medzi Borussiou a Bayernom je mimoriadny záujem. Štadión Vestfálčanov je beznádejne vypredaný, na tribúnach sa očakáva prítomnosť 80 645 fanúšikov. Televízne spoločnosti zabezpečia prenos do 195 krajín sveta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies