Bayer opäť vylepšil ponuku na prevzatie firmy Monsanto

NETKY.SK • 6 September 2016, 09:04 • 2 min
Bayer opäť vylepšil ponuku na prevzatie firmy Monsanto

BRATISLAVA - Nemecký farmaceutický a chemický koncern Bayer zvýšil ponuku na prevzatie americkej biotechnologickej firmy Monsanto na 65 mld. USD, alebo 127,50 USD za akciu.

slovakia

left justify in out

Ako Bayer ďalej uviedol, rozhovory o zlúčení firiem sa nachádzajú v pokročilej fáze, uzavretie dohody však stále nie je isté. Informáciu priniesol spravodajský portál bbc.com. Pôvodný návrh z mája tohto roka, v ktorom Bayer ocenil Monsanto na 62 mld. USD, americká spoločnosť odmietla ako neadekvátny. Monsanto rovnako neprijal ani vylepšenú ponuku z júla na úrovni 125 USD za akciu.


Prevzatím amerického producenta osív firmou Bayer by vznikol najväčší dodávateľ pre poľnohospodársky trh na svete so silným zastúpením v USA, Európe aj Ázii. V máji Bayer predpokladal, že celoročný zisk zlúčeného podniku by sa vďaka synergickým efektom po troch rokoch zvýšil o približne 1,5 mld. USD.

(1 EUR = 1,1156 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona