Bavorských sociálnych demokratov pobúrila plánovaná návšteva Orbána

NETKY.SK • 5 Október 2016, 08:40 • 2 min
Bavorských sociálnych demokratov pobúrila plánovaná návšteva Orbána

MNÍCHOV - Poslanci Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) v Bavorsku sú pobúrení zámerom privítať na pôde tamojšieho krajinského parlamentu maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý má túto inštitúciu navštíviť 17. októbra.

slovakia

left justify in out

Šéf frakcie SPD v bavorskom krajinskom sneme Markus Rinderspacher to uviedol v liste adresovanom jeho predsedníčke Barbare Stammovej, členke konzervatívnej Kresťansko-sociálnej únie v Bavorsku (CSU).


"Považujem za úplne chybné znamenie, ak má práve bavorský krajinský snem poslúžiť ako pódium pre verejné vystúpenie autokrata a ničiteľa Európy Viktora Orbána," citovala dnes z Rinderspacherovho listu agentúra DPA. "Oslavovať v bavorskom krajinskom sneme putinizáciu Maďarska je z môjho pohľadu zabúdaním na dejiny a zásadnou politickou chybou," dodal s narážkou na ruského prezidenta Vladimira Putina.


Podľa Rinderspachera pozýva maďarský generálny konzul v Bavorsku na podujatie v krajinskom sneme, na ktorom by mal byť okrem Orbána prítomný aj predseda bavorskej vlády, šéf CSU Horst Seehofer.

 

Hovorca krajinského snemu sa vyjadril, že akcia v uvedenom termíne je "externým podujatím" maďarského generálneho konzulátu, ktoré si na tento účel iba prenajalo priestory, čo v minulosti využili aj zastupiteľstvá iných partnerských krajín, napríklad Rakúska či Holandska. Návštevníci podujatia sú v takomto prípade "hosťami generálneho konzulátu, a nie krajinského snemu", citovala DPA nemenovaného hovorcu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies