Bavorský minister Söder chce vážne diskutovať o pláne B pre Grécko

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 16:19 • 2 min
Bavorský minister Söder chce vážne diskutovať o pláne B pre Grécko

MNÍCHOV - Bavorský minister financií Markus Söder chce vážne diskutovať o pláne B pre Grécko.

slovakia

left justify in out

Pre dnešné vydanie nemeckého ekonomického denníka Handelsblatt povedal: „Grécko sa natrvalo v eurozóne neudrží“.

 

Dodal, že vzhľadom na pretrvávajúce problémy krajiny, jej súčasné nezhody s veriteľmi o pokračovaní reforiem „musíme sa zachovať čestne a diskutovať o pláne B“. Tak či tak sa niekedy položí otázka, ako to bude ďalej s touto krajinou v eurozóne. Napokon, Grécko dostane ďalšiu tranžu z rámcového úveru len v prípade, ak sa na nej zúčastní aj Medzinárodný menový fond.

 

Grécko a jeho európski veritelia sa ešte nedohodli na ďalších reformách, ktoré by otvorili cestu k poskytnutiu prostriedkov, ktoré Atény naliehavo potrebujú. Cieľom je dosiahnuť dohodu do najbližšieho rokovania euroskupiny. Či sa to podarí, to nie je vôbec isté.

 

Söder kritizoval aj nulovú úrokovú politiku Európskej centrálnej banky (ECB). „ECB bola koncipovaná ako európska spolková banka (Bundesbank), ale nie ako pobočka banky Goldman Sachs“, uviedol minister. Podľa neho musí Nemecko, ako jej najväčší podielnik, k situácii jasne formulovať svoje stanovisko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona