Bavorskú vládu kritizujú za návrh zriadiť deportačné tábory

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 16:45 • 2 min
Bavorskú vládu kritizujú za návrh zriadiť deportačné tábory

BERLÍN - Vláda nemeckej spolkovej krajiny Bavorsko sa dnes dostala pod paľbu kritiky ohľadne zámeru zriadiť "deportačné tábory" pre ekonomických migrantov, ktorí prichádzajú prevažne z Balkánu a je pravdepodobné, že ich žiadosti o azyl budú zamietnuté.

slovakia

left justify in out

Bavorský premiér Horst Seehofer, ktorý je zároveň predsedom konzervatívnej Kresťansko-sociálnej únie Bavorska (CSU), cez víkend oznámil, že pre osoby z krajín hodnotených ako bezpečné sa vybudujú dva tábory blízko hraníc s Rakúskom. 


Podľa Seehofera, ktoré citovala agentúra DPA, je sústreďovanie ekonomických migrantov pochádzajúcich najmä Albánska, Kosova a Čiernej Hory spôsob, ako zefektívniť vybavovanie žiadostí o azyl a urýchliť deportácie. Koaliční sociálni demokrati a opozícia ho však obviňujú, že mu ide len o politický prospech a rozdúchava protiprisťahovalecké nálady v období, keď sa v Nemecku množia útoky pravicových extrémistov na migrantov a zariadenia, kde sú ubytovaní. 
"Pán Seehofer by mohol vedieť, že šikanovať utečencov je niečo, čo nebude v koalícii s SPD (Sociálnodemokratickou stranou Nemecka) tolerované," vyhlásil podpredseda SPD Ralf Stegner. 


Stegner šéfa partnerskej strany taktiež upozornil, že "skutočným podpaľačským útokom väčšinou predchádzajú tie rétorické".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies