Bavorsko zakáže nosenie buriek, minister vnútra: Je to v rozpore s našou kultúrou komunikácie

NETKY.SK • 22 Február 2017, 10:19 • 2 min
Bavorsko zakáže nosenie buriek, minister vnútra: Je to v rozpore s našou kultúrou komunikácie

MNÍCHOV – Nemecká spolková krajina Bavorsko zakáže zahalenie celej tváre na školách, univerzitách, úradoch a volebných miestnostiach.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie tohoto juhonemeckého štátu prišlo sedem mesiacov pred parlamentnými voľbami, kde bude téma migrácie rozhodujúca.

 

Bavorskí konzervatívci (sesterská strana Merkelovej CDU), ktorí vládnu v regióne, sa obávajú, že prehrajú s pravicovou AfD, ktorá je výrazne protiutečenecká.

 

„Komunikácia nie je iba rečová, ale aj vizuálna, výrazy tváre a gestikulácia,“ povedal bavorský minister vnútra Joachim Herrmann po tom, ako regionálna vláda odsúhlasila zákon o zákaze nosenia buriek pre úradníkov a na verejných miestach, kde hrozí verejné ohrozenie.

 

„Je to základ našej interakcie s ostatnými a je to základ pre náš demokratický poriadok,“ povedal Herrmann a dodal: „Zakrývanie tváre je v rozpore s našou kultúrou komunikácie.“

 

img

 

V decembri vyzvala Angela Merkelová k zákazu celotvárových moslimských závojov „všade tam, kde je to legálne možné.“

 

Za posledné dva roky prišlo do Nemecka viac ako dva milióny utečencov, z ktorých väčšina je moslimov. Niekoľko islmamistických útokov v Európe následne zvýšilo obavy o bezpečnosť v krajine.

 

Francúzsko a Belgicko zakázali burky a Lombardský región v severnom Taliansku ich zakázal v nemocniciach a úradoch patriacich pod miestnu vládu.

 

Herrmann očakáva, že miestny parlament, kde má ich strana absolútnu väčšinu, prijme tento zákon do leta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies