Bavorské orgány zatkli Afganca podozrivého z členstva v Talibane

NETKY.SK • 9 Február 2017, 18:39 • 2 min
Bavorské orgány zatkli Afganca podozrivého z členstva v Talibane

BERLÍN - Orgány v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko zatkli v stredu 20-ročného muža z Afganistanu, ktorý je podozrivý z členstva v radikálnom islamistickom hnutí Taliban.

slovakia

left justify in out

Afganec identifikovaný ako Abdol S. sa podľa dnešného vyhlásenia prokuratúry zapojil v rokoch 2013 a 2014 najmenej dvakrát do bojov proti afganským vládnym silám a vojakom USA pôsobiacim v jeho krajine. Pri vtedajších útokoch bol usmrtený jeden z amerických vojakov a ďalší dvaja utrpeli zranenia.

 

Podozrivý sa údajne pripojil k Talibanu v roku 2013, pričom ho vycvičili na používanie útočnej pušky AK-47 a ručných granátov.

 

Nemecká prokuratúra informovala tento týždeň aj o zatknutí ďalšieho Afganca označeného za bývalého bojovníka Talibanu. Muž vo veku 21 rokov, ktorý sa vo svojej vlasti údajne podieľal na mnohých popravách, skončil v rukách polície spolkovej krajiny Porýnie-Falcko, kde už začiatkom decembra zatkli o rok mladšieho muža podozrivého takisto z členstva v Talibane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies