Bavorská vláda chce moslimkám zakázať zahaľovanie tváre na súdoch

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 18:52 • 2 min
Bavorská vláda chce moslimkám zakázať zahaľovanie tváre na súdoch

MNÍCHOV - Juhonemecká spolková krajina Bavorsko iniciovala dnes zavedenie zákazu nosenia závojov zahaľujúcich tvár počas súdnych pojednávaní v celom Nemecku. Informovala o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Iniciatíva bavorskej vlády sa podľa slov šéfa kancelárie bavorského premiéra Marcela Hubera netýka celkového zákazu nosenia závojov ale výlučne prostredia súdov. "Nie je to o osobnom či náboženskom presvedčení. Pre nás ide výhradne o zabezpečenie riadneho právneho procesu," uviedol Hubera, pričom dodal, že na súdoch je veľmi dôležité vidieť, ako sa svedok počas svojej výpovede tvári.

 

Jedna moslimská žena, ktorá nedávno svedčila na súde v Mníchove, si počas výpovede odmietla sňať svoj nikáb - závoj zakrývajúci celú tvár okrem očí. Sudca jej dovolil pokračovať, počas odvolacieho konania však svoju tvár musela ukázať účastníkom súdneho procesu, nie však verejnosti, pripomenula DPA.

 

V súčasnosti neexistuje v Nemecku nijaké nariadenie, ktoré by svedkom prikazovalo ako sa správne obliecť, posúdenie vhodnosti jednotlivých odevov však spadá pod kompetencie sudcu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies