Bavorská CSU má pre ďalšie vládnutie s CDU podmieku - výrazné zníženie imigrácie

NETKY.SK • 24 November 2016, 14:41 • 2 min
Bavorská CSU má pre ďalšie vládnutie s CDU podmieku - výrazné zníženie imigrácie

AUGSBURG - Kresťansko-sociálna únia v Bavorsku (CSU), ktorá je sesterským subjektom Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) pod vedením kancelárky Angely Merkelovej, trvá na ohraničení počtu utečencov prijímaných v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia šéfa CSU Horsta Seehofera pre dnešné vydanie denníka Augsburger Allgemeine je potrebné zaviesť takýto limit, ak má jeho strana spolupôsobiť v spolkovej vláde aj po budúcoročných parlamentných voľbách, informovala agentúra DPA.

 

Seehofer, ktorý je predsedom krajinskej vlády v Bavorsku, podmieňuje ďalšie podporovanie Merkelovej CDU ohraničením počtu utečencov prijímaných v Nemecku na 200.000 ročne. Kancelárka však zavedenie hornej hranice rázne odmieta.

 

Šéf CDU sľubuje voličom, že požadovaný limit presadí. "Spoluvládnuť v Berlíne budeme len vtedy, ak sa to zrealizuje," povedal pre Augsburger Allgemeine. "Budeme trvať na maximálne 200.000 (utečencoch) za rok, pretože ohraničenie je predpokladom toho, že sa ich podarí integrovať," dodal. Podľa Seehofera sú potrebné konkrétne opatrenia, ktoré zaručia, že sa nebude opakovať "to, čo sa udialo po 5. septembri 2015". Narážal tak na otvorenie hraníc pre utečencov, ktorých v nasledujúcich mesiacoch prišlo do Nemecka niekoľko stotisíc.

 

Uvedený limit je výrazne nižší ako počet zaznamenaný v roku 2015, ale aj ako oficiálna prognóza pre tento rok, ktorá ráta s približne 300.000 osobami. Najnovšie vyjadrenie Seehofera nasledovalo po tom, ako Merkelová v nedeľu potvrdila, že povedie CDU aj do budúcoročných volieb a bude sa tak uchádzať o štvrté funkčné obdobie v úrade kancelárky. Pre tradičnú koalíciu CDU/CSU je medzitým čoraz väčším problémom prikláňanie sa voličov k populistickej a protiprisťahovaleckej strane Alternatíva pre Nemecko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies