Batistuta najdrahší tridsiatnik celkovo aj v dejinách AS Rím

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 15:38 • 2 min
Batistuta najdrahší tridsiatnik celkovo aj v dejinách AS Rím

RÍM - Dvadsaťdvamiliónový transfer Juana Manuela Iturbeho z Hellasu Verona je druhý najnákladnejší v dejinách talianskeho futbalového klubu AS Rím, ale stále mal priďaleko od rekordného prestupu iného, omnoho slávnejšieho Argentínčana ku "giallorossi".

slovakia

left justify in out

Prvenstvo naďalej drží kanonier Gabriel Omar Batistuta, ktorý sa začiatkom leta 2000 sťahoval z konkurenčnej Fiorentiny do "večného mesta" za vtedajších 70 miliárd talianskych lír, čo bolo v tom čase v prepočte 33,6 milióna amerických dolárov. Mal vtedy už vyše 31 rokov (nar. 1. februára 1969), za sezónu bral 5,7 milióna USD. V drese AS vydržal obávaný zakončovateľ necelé tri roky, s klubom vybojoval hneď v prvom ročníku po príchode jeho zatiaľ posledný titul v Serie A. V lige nastrieľal počas pôsobenia v Ríme v 63 stretnutiach vzhľadom na vek solídnych 30 gólov.

 

"Batigol" alebo "El Ángel Gabriel", ako argentínskeho kanoniera prezývali, zostáva najdrahším tridsiatnikom vo futbalových dejinách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies