Batistuta chce trénovať, Messiho označil za Marťana

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 09:52 • 2 min
Batistuta chce trénovať, Messiho označil za Marťana

BUENOS AIRES - Futbalový internacionál Gabriel Batistuta berie na vedomie, že ak sa raz stane koučom, dosiahnuté výsledky budú porovnávať s jeho počinmi z hráčskych čias.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťsedemročný niekdajší obávaný kanonier talianskej Serie A je však podľa vlastných slov pripravený vydať sa na trénerskú dráhu. Nie doma v Argentíne, zalieča sa mu pôsobenie v Severnej Amerike.

"Rád by som koučoval v lige v Spojených štátoch. Ak by sa mi odtiaľ niekto ozval, šiel by som. To by bolo to pravé miesto, ktoré spĺňa všetky moje predstavy," prezradil v rozhovore pre La Nacion bývalý ostrostrelec Fiorentiny a rímskeho AS. "Kariéru som ukončil pred vyše desiatimi rokmi a chcem sa vrátiť k futbalu. Pravdupovediac, teraz mám chuť trénovať."

Hoci "Batigol" je stále streleckým rekordérom v argentínskej reprezentácii, zostáva zrejme iba otázkou času, kedy ho predstihne Lionel Messi. Hviezda FC Barcelona má na konte rovných päťdesiat gólov, jeho predchodca ich nasúkal o šesť viac, na čo mu však stačilo iba 78 zápasov. "Ak sa to Leovi podarí, trochu to zabolí, ale beriem to tak, že ma neprekoná hocikto. On nie je normálny človek. Rekord mi vezme Marťan. To trochu zmierni moju bolesť," tvrdí Batistuta, ktorý v talianskej lige zanechal 184-gólovú stopu. Najslávnejší Argentínčan Diego Maradona ho svojho času označil za najlepšieho útočníka, akého kedy videl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona