Batérie čiernych skriniek zmiznutého lietadla sa už možno vybili

NETKY.SK • 13 Apríl 2014, 10:51 • 2 min
Batérie čiernych skriniek zmiznutého lietadla sa už možno vybili

PERTH - Podmorské signály zachytené minulý týždeň pri pátraní po zmiznutom malajzijskom lietadle sa už nepodarilo zachytiť. Znamená to, že nadovšetko dôležité čierne skrinky lietadla možno prestali fungovať, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Štyri silné elektronické signály - pravdepodobne pochádzajúce z čiernych skriniek - sa pátracím tímom podarilo zachytiť minulý týždeň, ale od 8. apríla neboli zaznamenané žiadne nové signály.
      

Batérie nabíjajúce lokátor v čiernych skrinkách sa pravdepodobne už vybili. Vydržia zhruba iba mesiac a tento čas vypršal. Úrady sú presvedčené o tom, že ďalšie signály nezachytia. Do mora vyšlú robotickú ponorku.
      

Napriek tomu, že sa nič nepodarilo zachytiť, pátracie tímy aj počas dnešného dňa hľadali trosky a zisťovali možné vysielanie. V obrovskom pásme hlbokého oceánu sa zúfalo pokúšali určiť miesto, kde by sa Boeing 777 mohol nachádzať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies