BATE Borisov uspel v boji o prvé miesto v Minsku

NETKY.SK • 14 August 2014, 08:07 • 2 min
BATE Borisov uspel v boji o prvé miesto v Minsku

MINSK - Bieloruský futbalový šampión BATE Borisov zvíťazil v stredajšom zápase 19. kola tamojšej najvyššej súťaže na pôde Dinama Minsk 2:0.

slovakia

left justify in out

O víťazstve súpera Slovana Bratislava v play-off Ligy majstrov 2014/2015 rozhodli presné zásahy Michaila Gordejčuka a Iľju Aleksieviča v prvom polčase. Vďaka tomuto víťazstvu sa Borisov dostal na prvú priečku ligovej tabuľky, keď o bod preskočil práve Dinamo, ktoré má však zápas k dobru. Jediným legionárom v základnej zostave trénera Aleksandra Jermakoviča bol Srb Mladenovič. 

 

"Som spokojný najmä s prvou časťou súboja. V úvodnej štyridsaťpäťminútovke sme využili šance. Po polčasovej prestávke nám priaznivé skóre dovolilo trochu zmierniť tempo a šetriť sily. Napriek tomu sme mohli pridať aj ďalšie góly. Nevadí, aj tak som šťastný z dosiahnutého výsledku. Teší ma, že chalani hrajú dobrý futbal, aj keď majú náročný program a dokážu víťaziť v dôležitých stretnutiach, aké bolo aj toto v Minsku. Jednoducho, zvládli sme náročný súboj o čelo tabuľky, presne to sme potrebovali," vyjadril sa na tlačovej konferencii Jermakovič po zápase, ktoré označujú aj ako bieloruské El Clásico. 

 

Prvý duel medzi Slovanom a BATE sa uskutoční v Bratislave v stredu 20. augusta o 20.45 h, odveta v Bielorusku je na programe o šesť dní neskôr. 

Výsledok - streda: 
Dinamo Minsk - BATE Borisov 0:2 (0:2) 
Góly: 26. Gordejčuk, 45. Aleksievič 


Zostava BATE: Černik - Lichtarovič (46. A. Pavlov), Poľakov, Filipenko, Mladenovič - A. Voloďko (72. Karnickij), Aleksievič, Olechnovič, Krivec - V. Rodionov (82. Signevič), Gordejčuk 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies