Bat For Lashes a Beck nahrali spoločnú skladbu

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 15:44 • 2 min
Bat For Lashes a Beck nahrali spoločnú skladbu

BRATISLAVA - Americký hudobník Beck a kolegyňa Natasha Khan, známa ako Bat for Lashes, nahrali skladbu s názvom Under The Indigo Moon. Pieseň pochádza z nového rovnomenného krátkometrážneho filmu, ktorého režisérkou je práve 34-ročná speváčka.

slovakia

left justify in out

Dej snímky zachytáva spoločné chvíle interpretky s priateľom a hudobníkom Gregorym Rogoveom. "Becka mám rada už dlhšie. Začali sme spolupracovať asi pred tromi rokmi. Strávili sme spolu tri týždne, skúšali sme veľa materiálu. Má naozaj veľa zvláštnych nástrojov, ktoré vydávajú úžasné zvuky," uviedla rodáčka z Londýna, ktorá s Beckom prispela na soundtrack filmu Twilight Saga: Zatmenie (2010), a to spoločnou skladbou Let's Get Lost.

 

Bat for Lashes je speváčkou a multiinštrumentalistkou s pakistanskými koreňmi. Na konte má albumy Fur and Gold (2006), Two Suns (2009) a The Haunted Man (2012). Prvé dva nominovali na Mercury Prize a speváčka si vyslúžila i štyri nominácie na Brit Awards. Jej komerčne najúspešnejšou skladbou je Daniel, za ktorú jej udelili prestížnu Ivor Novello Award. Videoklip k nej je podľa amerického magazínu Spin 11. najlepším za rok 2009.

 

Beck, občianskym menom Bek David Campbell, sa na hudobnej scéne pohybuje od 80. rokov minulého storočia. Do povedomia sa dostal hitom Loser, ktorý vydal v roku 1993. V tom istom roku uviedol na trh debutový album Golden Feelings. Americký dvojtýždenník Rolling Stone zaradil jeho štúdiovky Odelay (1996) a Sea Change (2002) medzi 500 najlepších albumov všetkých čias. Držiteľ niekoľkých cien Grammy si v roku 2004 vzal za manželku herečku Marissu Ribisi, s ktorou má syna a dcéru. Tento rok vydal album Morning Phase, ktorý obsahuje aj single Blue Moon a Waking Light.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies