Bašternák má preukázať informácie o majetku

NETKY.SK • 31 December 2016, 13:59 • 2 min
Bašternák má preukázať informácie o majetku

BRATISLAVA - Podnikateľa Ladislava Bašternáka spájaného s podozreniami z daňových podvodov začala prešetrovať bratislavská okresná prokuratúra. Informuje o tom Nový Čas na svojom webe. Podľa denníka žiada prokuratúra od biznismena dokumenty, akým spôsobom prišiel k peniazom, ktorými mal zaplatiť 12 miliónov eur za sedem bytov v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Web pripomína, že Finančná správa už v roku 2013 nadobudla podozrenie, že sumu mohol podnikateľ zaplatiť len naoko, aby získal späť daňovú vratku dva milióny eur. Vo veci aj naďalej prebieha vyšetrovanie hlavne jeho bývalej firmy.

 

V súčasnosti však polícia a prokuratúra podľa denníka prešetruje i to, ako a či vôbec mohol podnikateľ sumu 12 miliónov zarobiť a či nie je jeho majetok nelegálny. "Dňa 9.12.2016 bola Okresnou prokuratúrou Bratislava I zaslaná Ladislavovi B. žiadosť, aby v lehote do 30 dní odo dňa jej doručenia predložil doklady o tom, akým spôsobom nadobudol špecifikovaný majetok a rovnako uviedol aj hodnotu tohto majetku. Žiadosť si menovaný prevzal 21.12.2016," uviedol pre denník hovorca prokuratúry Michal Šúrek.

Bašternák sa k uvedeným informáciám nevyjadril.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona