Basso prekonal rakovinu, záverečná kontrola úspešná

NETKY.SK • 24 September 2015, 14:45 • 2 min
Basso prekonal rakovinu, záverečná kontrola úspešná

MILÁNO - Taliansky cyklista Ivan Basso sa už znova môže naplno venovať profesionálnej kariére.

slovakia

left justify in out

Jazdcovi tímu Tinkoff-Saxo diagnostikovali pred dvoma mesiacmi rakovinu semenníkov a okamžite podstúpil liečbu, čo ho vyradilo zo súťažného diania.
Skúsený 37-ročný rodák z Varese vo štvrtok absolvoval na klinike v Miláne záverečnú kontrolu. "Pacient sa perfektne zotavil z operačného zákroku. Finálne histologické testy ukázali, že netreba podniknúť ďalšie kroky v liečbe, v nasledujúcich mesiacoch ho budeme pozorne sledovať," povedal riaditeľ urologického oddelenia v nemocnici San Raffaele v Miláne Francesco Montorsi.


Dvojnásobnému víťazovi Gira d'Italia diagnostikovali zákerné ochorenie v júli počas Tour de France. Po páde v 5. etape cítil bolesť v ľavom semenníku a absolvoval vyšetrenie, ktoré odhalilo nádor. Ten mu začiatkom augusta chirurgicky odstránili. Talian sa vrátil na bicykel už minulý mesiac, prvé preteky po operácii absolvuje zrejme až 24. októbra v Japonsku. Napriek tomu, že Basso má kontrakt s Tinkoff-Saxo aj na nasledujúci rok, jeho budúcnosť zostáva nejasná. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies