Basso po odstránení nádoru chce nazad do pelotónu

NETKY.SK • 4 August 2015, 18:37 • 2 min
Basso po odstránení nádoru chce nazad do pelotónu

BRATISLAVA - Taliansky cyklistický veterán Ivan Basso necelý mesiac po odstránení nádoru, ktorý mu počas Tour de France diagnostikovali v semenníku, nevylúčil svoj návrat do pelotónu.

slovakia

left justify in out

"Mám záujem opätovne jazdiť. Je to pre mňa alternatíva číslo jeden, pretože ak to robíte 30 rokov, potom túžite znova sedieť na bicykli," povedal pre La Gazzetta dello Sport 37-ročný kolega Petra Sagana z tímu Tinkoff-Saxo. 

 

Víťaz Giro d´Italia 2006 a 2010 Basso si uvedomuje, že definitíva padne až neskôr podľa vývoja zdravotného stavu: "Samozrejme, že musím zohľadniť to, čo sa stalo. Mal som šťastie, že sa včas podarilo odhaliť záležitosť s možnými enormnými konzekvenciami." 

 

Rodák z Varese Basso dodal, že rozhodujúca kontrola je naplánovaná na september. Zmluvu so spomenutou rusko-dánskou formáciou má aj na rok 2016. Nevylúčil pôsobenie v úlohe trénera či športového manažéra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies