Basso momentálne nepotrebuje ďalšiu liečbu rakoviny semenníkov

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 10:59 • 2 min
Basso momentálne nepotrebuje ďalšiu liečbu rakoviny semenníkov

GAP - Zdravotný stav talianskeho cyklistu Ivana Bassa, ktorému diagnostikovali rakovinu semenníkov, sa vyvíja pozitívne a po minulotýždňovej úspešnej operácii si momentálne nevyžaduje ďalšiu liečbu. Informoval o tom jeho tím Tinkoff-Saxo.

slovakia

left justify in out

"Pacient sa po zákroku perfektne zotavil," uviedol profesor Francesco Montorsi z nemocnice San Raffaele v Miláne. Bassovi pri operácii odstránili ľavý semenník. "Záverečné histologické vyšetrenia ukázali, že momentálne nie je nutná ďalšia liečba. Pacienta budeme v nasledujúcich mesiacoch starostlivo sledovať."

 

Basso predčasne ukončil svoje účinkovanie na prebiehajúcom 102. ročníku prestížnych pretekov Tour de France počas prvého voľného dňa. Dvojnásobný víťaz Gira sa bolestivo zranil pri páde v 5. etape a pri rutinných vyšetreniach lekári prišli na to, že Taliana ohrozuje rakovina.

 

"Som extrémne šťastný z výledkov liečby a hlboko sa chcem poďakovať doktorovi stajne Tinkoff-Saxo Pietovi De Moorovi, lekárom a zdravotníckemu personálu na Tour de France i profesorovi Montorsimu a jeho tímu. Profesor mi dovolil letieť lietadlom a tak sa už veľmi teším na stretnutie s kolegami z tímu Tinkoff-Saxo v Paríži na oslavách záveru Tour de France," citovala slová Bassa agentúra dpa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies