Bass Fest 2015 podporí koncertný život

NETKY.SK • 26 September 2015, 12:53 • 2 min
Bass Fest 2015 podporí koncertný život

BANSKÁ BYSTRICA - V Cikkerovej sieni historickej Radnice v Banskej Bystrici sa od 27. septembra do 2. októbra uskutoční 6. ročník medzinárodných interpretačných kurzov a koncertov Bass Fest 2015.

slovakia

left justify in out

V rámci workshopov sa účastníci budú mať možnosť prihlásiť takmer k 40 renomovaným lektorom z 12 krajín Európy. Súčasťou projektu je aj 5. ročník medzinárodnej kontrabasovej interpretačnej súťaže K. D. von Dittersdorfa, na ktorej sa počas štyroch rokov zúčastnilo viac ako 100 kontrabasistov z celého sveta.

 

Ako informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová, projekt koncerty Bass Fest 2015 je zameraný na podporu koncertného života v rámci regiónu Banskej Bystrice.

 

"V priebehu piatich dní prinesie 12 koncertov rozdielne žánre od klasiky až po jazz-world, etno, baroko s poprednými slovenskými a zahraničnými umelcami, ako Dalibor Karvay, Matúš Jakabčic, Stano Palúch, Mária Čírová & Bass Band či Jiří Stivín. Obohatením bude uvedenie predstavenia Kontrabas od Patricka Süskinda v podaní Františka Výrostka," priblížila Sekerešová.

 

Divadelné predstavenie sa uskutoční v priestoroch divadla Akadémie umení (AU), Divadelnej fakulty v Banskej Bystrici. Workshopy, lekcie a prednášky budú prístupné na AU, Fakulte múzických umení.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies