Básnik ringu Lewis: Dajte mi sto miliónov a som späť

NETKY.SK • 10 Október 2013, 15:21 • 2 min
Básnik ringu Lewis: Dajte mi sto miliónov a som späť

LONDÝN - Bývalý majster sveta superťažkej hmotnostnej kategórie Lennox Lewis je pripravený prerušiť boxerský dôchodok a postaviť sa do ringu proti niektorému z bratov Kličkovcov. Stačí maličkosť - 100 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Je tomu už desať rokov, čo Brit kraľoval medzi povrazmi. V júni 2003 v Los Angeles knokautoval v súboji o šampióna organizácie WBC Vitalija Klička, ktorý odvtedy márne volá po odvete. Štyridsaťosemročný Lewis by však uprednostnil zápas s mladším Vladimirom (37), ktorý v sobotu v Moskve úspešne obhájil svoje tituly šampióna IBF a IBO, superšampióna WBO a WBA proti Rusovi Alexandrovi Povetkinovi. Lewis sa už tiež nemôže pozerať na súčasný stav kráľovskej boxerskej triedy. "Ten zápas iba potvrdil moje sklamanie zo situácie superťažkého boxu. Videl som, ako proti Vladimirovi stojí dieťa, ktoré fyzicky ani mentálne nedozrelo na najdôležitejší súboj vo svojej kariére," povedal.

V Moskve dostal od promotérov ponuku na 50 miliónov dolárov, aby sa vrátil a ukončil éru Kličkovcov. Olympijský víťaz zo Soulu 1988 odvetil, že je ochotný spraviť to za dvojnásobok. "To je moja cena, nebudem o tom vyjednávať. Povedal som im, že do pol roka môžem byť pripravený. Už teraz sa udržiavam v kondícii. Svojho času som vyhlásil, že zhodím župan za 50 miliónov. Treba však brať do úvahy, že som končil ako majster sveta. To ich bude stáť 100 miliónov," uviedol Lewis pre denník Mail. "Vitalija som už zdolal, radšej by som boxoval s jeho bratom, ale uvidíme, čo z toho bude. Chcem boxu vrátiť poéziu," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies