VIDEO Basketbalový zápas sa zmenil na frašku, oba tímy sa snažili prehrať!

NETKY.SK • 26 Február 2015, 13:15 • 2 min
VIDEO Basketbalový zápas sa zmenil na frašku, oba tímy sa snažili prehrať!

TENNESSEE – Dva stredoškolské dievčenské basketbalové tímy z Tennessee boli vylúčené z play-off kvôli málo vídanému dôvodu. Podľa rozhodcu sa totiž oba tímy snažili zápas prehrať.

slovakia

left justify in out

Podľa rozhodcovskej správy by tímy Riverdale a Smyrna postúpili do ďalšieho kola play-off bez ohľadu na výsledok zápasu, keďže tak bola určená štruktúra turnaja. Víťaz tohto zápasu by však v ďalšom kole narazil na úradujúce štátne a národné šampiónky, tím Blackman. Naopak, porazená strana by mala ľahšieho súpera a cesta do okresného finále by bola jednoduchšia.

V správe sa ďalej uvádza, že jeden z tímov nepremenil až 12 trestných hodov z celkového počtu 16.

 

 


Druhý tím zase odmietol prejsť s loptou na súperovu polovicu ihriska, aby porušili 10-sekundové pravidlo alebo prešli cez polovicu a následne sa vrátili na svoju stranu, čo je tiež proti pravidlám.

 



Podľa rozhodcu sa v zápase objavili aj ďalšie absurdnosti ako napríklad zámerné prešlapy čiar, ktoré ohraničujú ihrisko alebo streľba na vlastný kôš. To už však rozhodca zastavil hru a išiel sa pozhovárať s trénermi oboch tímov, aby prestali zosmiešňovať hru.

Do konca zápasu zostávali štyri minúty a Smyrna viedla 30-25, keď si predstaviteľ štátnej atletickej organizácie všimol, že tréner Smyrny stiahol z hry všetky hráčky základu a zápasu vôbec nevenoval pozornosť. V tomto okamihu štátny úradník konfrontoval trénera s touto netradičnou situáciou aten následne poslal späť do hry základnú päťku. Smyrna nakoniec vyhrala zápas 55-29.

Napriek tomu, že sa zápas regulérne dohral, boli oba tímy vylúčené z play-off a navyše dostali podmienku do konca školského roka s pokutou 1.500 dolárov. Tréner Smyrny bude navyše suspendovaný pre prvé dva zápasy sezóny 2015/16.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies