Basketbalový tréner prirovnal Trumpa k Trumanovi

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 08:41 • 2 min
Basketbalový tréner prirovnal Trumpa k Trumanovi

INDIANAPOLIS - Americký basketbalový tréner Bobby Knight, ktorý je priaznivcom uchádzača o prezidentskú nomináciu Republikánskej strany Donalda Trumpa, pochválil bývalého prezidenta USA Harryho Trumana za to, že mal odvahu zhodiť atómovú bombu na Japonsko, pričom dodal, že Trump by si počínal rovnako. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Knight, ktorý je známym trénerom basketbalového tímu univerzity v Indiane, si na predvolebnom zhromaždení v meste Evansville uťahoval z Trumpových kritikov, ktorí tvrdia, že Trump by sa mal "správať ako prezident". Knight tvrdí, že podobná kritika prenasledovala aj Trumana, ktorý bol podľa neho "jedným z troch najväčších amerických prezidentov".

 

Podľa Knighta zachránil Truman životy miliónom Američanov tým, že "mal v roku 1944 odvahu zhodiť tú bombu" na Japonsko, aj keď Spojené štáty zhodili atómovú bombu na japonské mesto Hirošima až o rok neskôr.

 

Potom ukázal na Trumpa, ktorý stál vedľa neho na pódiu, a povedal: "Tu stojí muž, ktorý by urobil to isté, pretože práve on sa stane jedným zo štyroch najväčších prezidentov Spojených štátov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies