Basketbalistky Košíc do Rigy bez zranenéj Jurčenkovej, ale s víťaznými ambíciami

NETKY.SK • 21 September 2016, 13:58 • 2 min
Basketbalistky Košíc do Rigy bez zranenéj Jurčenkovej, ale s víťaznými ambíciami

KOŠICE - Basketbalistky Good Angels Košice odštartujú počas najbližšieho víkendu svoju púť v novovytvorenej Východoeurópskej lige (EEWBL). Premiéru v novej súťaži absolvujú na turnaji v Rige, kde sa postupne stretnú s tímami Avangard Kyjev, Tsmoki Minsk a Kibirkštis Vilnius. Tréner Peter Jankovič ešte nebude mať k dispozícii dvojicu zahraničných posíl a ani zranenú Annu Jurčenkovú. Najvyššie ambície však slovenskému majstrovi chýbať nebudú.

slovakia

left justify in out

Východoeurópska súťaž sa bude hrať turnajovým systémom a prvé podujatie hostí hlavné mesto Lotyšska. Košičanky nastúpia proti tímom, ktoré sú pre ne veľkou neznámou. Ich súperi nepatria k zvučným klubom basketbalovej Európy, takže ambície Good Angels budú najvyššie. "Snažil som sa lúskať súpisky, ale tie sú pre mňa veľkou neznámou. ťažko čitateľný je najmä tím Avangard Kyjev, ktorý je prakticky nanovo zložený. Prípravný zápas ešte neodohral a prvýkrát nastúpi až proti nám. Ďalej je tam Tsmoki Minsk, ktorý je eurocupový tím a Kibirkštis Vilnius, ktorý je bývalý euroligista, ale súpiska už nie je na takej úrovni, že by sme sa jej mali obávať. Rešpekt však treba mať pred každým súperom, ale naším cieľom v každom zápase bude víťazstvo," netajil tréner Peter Jankovič.

 

Kormidelník trinásťnásobného slovenského majstra má takmer rovnaký káder ako v závere minulej sezóny. Zohratosť môže byť výhodou. "Verím, že sme sa na sezónu dobre pripravili. Jadro tímu ostalo pokope, posun hráčok bol minimálny. Prakticky jedinou zmenou je odchod Žofie Hruščákovej a príchod Dominiky Baburovej. Je to slovenská reprezentantka, takže s posilnením tohto postu sme veľmi spokojní. Čakáme ešte na dve zahraničné posily. V blízkej budúcnosti by mali prísť dve hráčky - Američanka a Austrálčanka. Austrálčanka príde na pozíciu vysokého krídla, resp. na pozíciu štyri. Americká hráčka bude pivotkou na pozícii štyri a päť," prezradil tréner Jankovič.

 

Generálkou košického družstva na turnaj v Rige bol prípravný turnaj v Poľsku. Košičanky zakončili podujatie v Katoviciach celkovým triumfom, keď vo finále zdolali CCC Polkowice 66:53. "Turnaj priniesol presne to, čo sme chceli. Odohrali sme dva dobré zápasy proti Polkowiciam, ktoré sú euroligovým tímom. V oboch sme bez problémov zvíťazili. V ďalšom zápase proti Artego Bydgoszcz sa ukázalo, že naše dievčatá to nezabalili, ani keď päť minút pred koncom prehrávali o 13 bodov. Všetka česť dievčatám, že bojovali až do konca," uviedol Peter Jankovič.

 

Radosť z turnajového triumfu však ostala v tieni zranenia pivotky Anny Jurčenkovej. Skúsená basketbalistka si z Poľska priniesla silný výron v členku, pre ktorý vynechá turnaj v Rige.

 

Prvú trofej vo farbách nového tímu získala slovenská reprezentantka Dominika Baburová. Letná posila Good Angels plánuje pokračovať vo víťaznom ťažení aj v Lotyšsku. "Dúfam, že novú sezónu začneme víťazstvom v Rige. Podľa informácií, ktoré máme, začíname zápasom proti papierovo ľahšiemu súperovi. Dúfam, že to potvrdíme. Dôležité bude nepodceniť žiadneho súpera a hrať svoju hru. Verím, že v takom prípade sa dostavia výsledky," uviedla Baburová.

 

Ako krok do neznáma vníma novú ligu Romana Stehlíková. "Zatiaľ nevieme, čo od toho máme čakať. V Rige odohráme tri zápasy za tri dni a myslím si, že po nich budeme múdrejšie," poznamenala Stehlíková pre TASR.

 

Program Good Angels Košice na 1. turnaji EEWBL v Rige (23.-25. septembra)

 

Piatok 23. septembra, 13.00 SELČ, Avangard Kyjev (Ukr.) - Good Angels

Sobota 24. septembra, 15.15 SELČ, Good Angels - Tsmoki Minsk (Biel.)

Nedeľa 25. septembra, 11.00 SELČ, Good Angels - Kibirkštis Vilnius (Lit.)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies