Basketbalistky Good Angels zvíťazili v Miškovci, stále sú v hre o postupovú miestenku

NETKY.SK • 30 November 2016, 18:44 • 2 min
Basketbalistky Good Angels zvíťazili v Miškovci, stále sú v hre o postupovú miestenku

MIŠKOVEC - Basketbalistky Good Angels zvládli v stredu dôležitý zápas v Európskom pohári FIBA, keď na palubovke maďarského družstva Aluinvent DVTK Miškovec zvíťazili 67:54. Košičanky sa za cenným víťazstvom nasmerovali v druhej štvrtine, ktorú vyhrali o 15 bodov - 22:7. Pre trinásťnásobného slovenského majstra je to druhá výhra v EP FIBA, vďaka ktorej sú stále v hre o postupovú miestenku.

slovakia

left justify in out

V druhej najprestížnejšej európskej súťaži sa najbližšie predstavia vo štvrtok 8. decembra na domácej palubovke proti tureckému tímu Yakin Dogu Universitesi.

 

D-skupina Európskeho pohára FIBA:

 

Aluinvent DVTK Miškovec - Good Angels Košice 54:67 (22:33)

Zostava Good Angels: Baughová, Oblaková, Allenová, Bálintová, Jurčenková (Stehlíková, Žirková, Kupčíková, Baburová, Janoščíková). Rozhodovali: Martolini, Nedovič, Miguel.

 

Lepší štart mali domáce hráčky, ktoré po presnom pokuse Czankovej a troje Rasheedovej viedli 5:0. Košičanky sa v prvej štvrtine pomalšie rozbiehali, ale nasledujúca už bola jednoznačne v ich réžii. Žirková v druhej štvrtine vyrovnala na 15:15, potom išli domáce hráčky znovu do vedenia (18:15), ale zverenky Petra Jankoviča v nasledujúcich minútach jednoznačne prevýšili súperky. V druhej štvrtiny nedovolili súperkám ani bod po dlhých osem minút, počas ktorých výrazne navýšili svoj náskok (18:31). Aj vďaka tomu bol po prvom polčase nádejný stav 22:33.

 

V 22. minúte Stehlíková zvýšila náskok Good Angels už na 15 bodov (22:37), ale domáce neskladali zbrane. Dva úspešné trestné hody Czankovej v 26. minúte znamenali úpravu skóre na 31:39. Domáce hráčky vycítili šancu, ale ich strata bola príliš vysoká. Košičanky si pozornou obranou i dostatočne efektnou hrou v útoku postrážili víťazstvo, ktoré zvýšilo ich šance na postup.

 

zostávajúci program Good Angels Košice v D-skupine EP FIBA:

 

8. decembra, Good Angels - Yakin Dogu Üniversitesi (Tur.)

15. decembra, Good Angels - Olympiakos Pireus (Gréc.)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona