Basketbalistky Good Angels očakávajú v Aténach náročný zápas

NETKY.SK • 7 November 2016, 17:48 • 2 min
Basketbalistky Good Angels očakávajú v Aténach náročný zápas

KOŠICE - Druhý z trojzápasovej série duelov na palubovkách súperov v D-skupine Európskeho pohára FIBA 2016/2017 čaká v stredu v Aténach na basketbalistky slovenského majstra. Good Angels Košice sa tam od 17.00 h SEČ pod košmi Olympiakosu Pireus pokúsia pridať do tabuľky druhé víťazstvo. Do dejiska vyrážajú v pondelok večer z Budapešti cez Mníchov.

slovakia

left justify in out

"Čaká na nás ďalší náročný zápas. Olympiakos hrá kolektívnejšie ako Yakin Dogu, má celkom dobre poskladané družstvo, sú v ňom veľmi skúsené aj mladé hráčky. Musíme sa dobre pripraviť," skonštatoval tréner košického tímu Peter Jankovič. Good Angels minulý týždeň prehrali v Turecku na ihrisku klubu Yakin Dogu Üniversitesi o 24 bodov (46:70), tento ich najvážnejší konkurent v skupine uspel aj na úvod v Grécku 55:53.

 

Olympiakos pred týždňom zvíťazil v Miškovci tesne 61:60. "Dúfali sme, že Maďarky by nám teoreticky mohli pomôcť a zdolať nášho najbližšieho súpera, ale nestalo sa tak. V Miškovci zvíťazil šťastnejší tím, nie lepší, ale aj taký je šport," poznamenal Jankovič. Olympiakos má v kádri skúsené grécke trio Evanthia Maltsiová, Styliani Kaltsidouová a Zoi Dimitrakouová, je v ňom dokonca bývalá hráčka Košíc Lynetta Kizerová, Američanka s bosnianskym pasom, ďalej jej krajanka Lykendra Johnsonová či niekdajšia česká rozohrávačka Piešťan Kateřina Bartoňová.

Z každej základnej skupiny postúpia do osemfinále po dve najúspešnejšie družstvá. "Bolo by ideálne, keby sa nám podarilo zvíťaziť teraz v Aténach a následne aj v Miškovci. Na postup bude treba zvládnuť domáce zápasy a priniesť aspoň jedno víťazstvo zvonku," prognózuje kouč Good Angels.

Tabuľka D-skupiny:


1. Yakin Dogu 2 2 0 125:99 4
2. Olympiakos 2 1 1 114:115 3
------------------------------------------------
3. Good Angels 2 1 1 128:137 3
4. Miškovec 2 0 2 127:143 2

Zostávajúci program Good Angels Košice v základnej D-skupine 1. konferencie EP FIBA 2016/2017:


Streda 9. novembra: Olympiakos Pireus (Gréc.) - Good Angels Košice (SR) /17.00 SEČ/
Streda 30. novembra: Aluinvent DVTK Miškovec (Maď.) - Good Angels Košice (SR)
Štvrtok 8. decembra: Good Angels Košice (SR) - Yakin Dogu Üniversitesi (Tur.)
Štvrtok 15. decembra: Good Angels Košice (SR) - Olympiakos Pireus (Gréc.)



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona