Basketbalisti Denveru postúpili do finále konferencie, Boston si vynútil siedmy duel

NETKY.SK • 12 Máj 2023, 09:40 • 2 min
Basketbalisti Denveru postúpili do finále konferencie, Boston si vynútil siedmy duel

NEW YORK - Denveru sa ako prvý tím prebojoval do semifinále zámorskej NBA, keď vyhrali na palubovke Phoenixu 125:100 a v sérii triumfovali 4:2. Boston si vynútil siedmy zápas v semifinále Východnej konferencie, keď uspel na pôde Philadelphie 95:86 a v sérii vyrovnal na 3:3.

slovakia

left justify in out

Basketbalisti Denveru sa ako prvý tím prebojovali do semifinále zámorskej NBA. V šiestom zápase 2. kola play off vyhrali na palubovke Phoenixu 125:100 a v sérii triumfovali 4:2. Boston si vynútil siedmy zápas v semifinále Východnej konferencie, keď uspel na pôde Philadelphie 95:86 a v sérii vyrovnal na 3:3.

 

Denver sa prebojoval do finále Západnej konferencie opäť po troch rokoch. Ďalším triple-double k tomu prispel Nikola Jokič, ktorý k 32 bodom pridal 12 asistencií a 10 doskokov. V drese domácich Suns bol strelecky najúspešnejší Cameron Payne s 31 bodmi. Denver sa v ďalšom kole stretne s víťazom série medzi Golden State a LA Lakers (stav série 2:3), do finále NBA sa ešte nikdy v histórii nedostal.

 

highlighty zápasu Denver - Phoenix

 

Philadelphia nevyužila na svojej palubovke možnosť ukončiť sériu s Bostonom. Hostia rozhodli o svojom víťazstve v záverečnej štvrtine (24:13), v ktorej Jayson Tatum nastrieľal 16 z celkovo 19 bodov. Najužitočnejší hráč základnej časti súťaže Joel Embiid mal v drese domácich 26 bodov a 10 doskokov. Rozhodujúci zápas série sa bude hrať v Bostone v nedeľu.

 

highlighty zápasu Boston - Philadelphia

 

NBA - 2. kolo play off semifinále Východnej konferencie - 6. zápas: Philadelphia - Boston 86:95 /stav série: 3:3/ semifinále Západnej konferencie - 6. zápas: Phoenix - Denver 100:125 /konečný stav série: 2:4, Denver postúpil do finále konferencie/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies