Baška zostane predsedom brannobezpečnostného výboru

NETKY.SK • 26 November 2013, 14:04 • 2 min
Baška zostane predsedom brannobezpečnostného výboru

BRATISLAVA - Poslanec Smeru-SD Jaroslav Baška zostane predsedom brannobezpečnostného výboru parlamentu.

slovakia

left justify in out

Vládni poslanci dnes zamietli doplňujúci návrh programu 27. schôdze od Richarda Vašečku (OĽaNO), podľa ktorého mal Baška ako nový predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja odstúpiť z postu šéfa výboru a mali byť nové voľby. "Ako predseda kraja nebude zvládať plniť funkciu, navyše za ňu poberá odmenu vo výške polovice minimálnej mzdy okolo 155 eur," vysvetlil Vašečka.

Neuspel ani nezaradený Daniel Lipšic, ktorý presadzoval, aby ministerstvo zdravotníctva predložilo do parlamentu správu o situácii v nitrianskej nemocnici, kde zabielili údaje v zdravotnej dokumentácii. "Štát by mal chrániť ľudí, ktorí upozornia na porušenie zákona, nie ich perzekvovať," konštatoval Lipšic. Poslanci zamietli aj návrh Alojza Hlinu, ktorý žiadal, aby správa o Gorile odznela v pléne po prerokovaní návrhu štátneho rozpočtu. 

Návrhy na doplnenie programu nepresadil ani poslanec za Most-Híd Zsolt Simon. Ten požadoval, aby vláda predložila do parlamentu správu o výsledkoch rokovaní o poľnohospodárskej politike na roky 2013 až 2020, správu o náraste predaja rýb po tom, ako rezort pôdohospodárstva realizoval podpornú kampaň, a stav čerpania eurofondov za roky 2007 - 2013. Poslanec za KDH Pavol Zajac neuspel s návrhom, aby vláda v národnej rade zverejnila výsledky auditu verejnej správy. 

Poslankyňa Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS) chcela, aby parlament prerokoval správu ombudsmanky Jany Dubovcovej o zásahu polície v Moldave nad Bodvou. Vládni zákonodarcovia to odmietli. Mikuláš Huba (OĽaNO) neúspešne navrhoval, aby vláda podala parlamentu správu o príprave Slovenska na predsedníctvo v Európskej únii v prvom polroku 2016. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies