Baška: Svrčekovej už bude určite umožnené odísť z armády

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 07:34 • 2 min
Baška: Svrčekovej už bude určite umožnené odísť z armády

BRATISLAVA - Ak ministerstvo obrany (MO) neumožnilo bývalej dôstojníčke Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Kataríne Svrčekovej odísť z Ozbrojených síl SR, tak po jej vystúpení na tlačovej konferencii Ľubomíra Galka (SaS) jej to určite bude umožnené. Počas dnešnej parlamentnej rozpravy venovanej kauze údajného tunelovania VSS to vyhlásil exminister obrany Jaroslav Baška (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Ja teraz neviem, kto zneužil koho, či pán Galko pani Svrčekovú alebo naopak. Ak jej ale MO neumožnilo odísť z ozbrojených síl, tak po tomto vystúpení určite bude môcť odísť," myslí si Baška.

Na kauze údajného tunelovania VSS sa mu nepozdáva ani konanie vtedajšieho riaditeľa služby Romana Mikulca, ktorý informácie o tunelovaní skartoval. "Ak chcel riešiť celú situáciu úprimne, tak by nekonal tak, ako konal. Informácie doniesol najskôr ministrovi vnútra Danielovi Lipšicovi na nahliadnutie a potom všetky skartoval. Naskytá sa otázka, prečo takýmto spôsobom postupoval," povedal Baška.

On sám tvrdí, že ak sú uniknuté informácie o údajnom tunelovaní pravdivé, tak ich treba prešetriť. "Platí zásada 'padni komu padni'," uistil s tým, že celé vyšetrovanie má dozorovať špeciálna prokuratúra, ale nie poslanci NR SR. Zároveň si myslí, že ak sa preukáže, že k tunelovaniu VSS nedošlo, minister obrany Martin Glváč mal vyčísliť škody, "ktoré vznikli pri takejto mediálnej komunikácii".

Svrčeková na spomínanej tlačovke s Galkom vyhlásila, že po šikanovaní a zastrašovaní svojej osoby chcela viackrát z ozbrojených síl odísť, ale nebolo je to umožnené. Namiesto toho ju prevelili z Bratislavy do Rožňavy a neskôr do Trebišova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona