Baška chce robiť inventúru Trenčianskeho kraja

NETKY.SK • 28 Október 2013, 10:26 • 2 min
Baška chce robiť inventúru Trenčianskeho kraja

TRENČÍN – Kandidát na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TNSK) Jaroslav Baška (Smer-SD) chce robiť inventúru kraja.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej besede predstavil svoj volebný program s názvom Volebné desatoro. V ňom sa venuje najmä zlepšeniu stredného školstva, zdravotníctva, zlepšeniu čerpania eurofondov či výstavbe rýchlostnej cesty R2. „Som presvedčený, že nadišiel čas posunúť náš kraj dopredu. Na miesta, ktoré mu nie tak dávno celé Slovensko závidelo. Je čas urobiť inventúru. Ponechať to dobré, zdravé a pridať niečo nové. Postaviť Trenčiansky kraj znova na nohy,“ povedal na dnešnej tlačovej besede Baška.

Kraj by mal podľa Bašku stáť na troch pilieroch, ktorými sú zodpovednosť, transparentnosť a čerpanie eurofondov v nasledujúcom programovacom období. Zodpovednosť chce kandidát na župana docieliť tým, že si kraj nebude brať ďalšie úvery. „TNSK patrí medzi vysoko zadlžené kraje s aktuálnym dlhom takmer 50 mil. eur a blíži sa k maximálne dovolenej hranici úverovej zaťaženosti,“ vysvetlil Baška. Zároveň chce vypracovať a schváliť položkový a adresný rozpočet ako základný zákon, ktorým sa kraj riadi. TNSK totiž nemá od začiatku roka schválený rozpočet, čo by sa podľa Bašku nemalo už nikdy opakovať. Strana Smer-SD ide do komunálnych volieb samostatne. O posty poslancov sa za ňu uchádza 45 ľudí. 

V deviatich volebných obvodoch Trenčianskeho kraja si budú obyvatelia vyberať štyridsiatich piatich poslancov krajského zastupiteľstva z celkového počtu 300 kandidátov. O post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja sa budú v novembrových voľbách uchádzať šiesti muži. Za Zmenu zdola kandiduje učiteľ a protikorupčný aktivista Juraj Smatana. Jeho súpermi budú bývalý minister obrany za Smer-SD Jaroslav Baška, bývalý zápasník Jozef Lohyňa, ktorý kandiduje za pravicovú koalíciu strán KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd, SaS, OKS, Nová väčšina - Dohoda, nominantom KSS je bývalý riaditeľ Leteckých opravovní Trenčín Peter Palko. Ako nezávislý kandiduje predseda občianskeho združenia Šanca ľuďom Marián Herdel. S podporou SNS zabojuje v novembrových voľbách podnikateľ Ľubomír Žabár. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies